Berichten over ChristenUnie

 1. IMG-20220623-WA0004.jpg
  9B - Rick Moerman ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Rick Moerman op 21 september 2022 om 14:07

  Van schaduwraadslid naar raadslid en weer terug

  Op 23 juni ben ik benoemd als vervangend raadslid en mocht ik Rosita vervangen tijdens haar verlof. Dit was een ontzettend leuke en interessant periode! Na mijn benoeming mocht ik meteen mijn eerste speech houden tijdens de behandeling van de Woonvisie 2022-2025. Hierbij hebben wij als ChristenUnie gepleit voor beschikbare woningen voor iedereen in Veenendaal, met extra aandacht voor jongeren en starters

  Lees meer over "Van schaduwraadslid naar raadslid en weer terug"
 2. persbericht-stijgende-energieprijzen.png
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 20 september 2022 om 09:06

  Grote zorgen over stijgende energieprijzen

  ChristenUnie Veenendaal maakt zich grote zorgen over de komende maanden die voor ons liggen. Met de naderende winter en stijgende prijzen voor de energie zal menig rekening onbetaalbaar blijken te zijn. Dit geldt overigens niet alleen voor mensen die gebruik maken van de minimaregelingen want de groep voor wie het betalen van de energierekening problematisch is, wordt steeds groter. Daarom heeft de ChristenUnie vragen gesteld over de schuldhulpverlening in Veenendaal.

  Lees meer over "Grote zorgen over stijgende energieprijzen"
 3. FB_IMG_1663234854748.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 15 september 2022 om 12:36

  Routekaart voor onderwijshuisvesting Veenendaal Oost

  In juni 2021 heeft de gemeenteraad een ingrijpend besluit genomen rond de huisvesting voor het onderwijs in Veenendaal Oost. Vanwege het grote tekort aan lokalen is besloten veel geld te besteden aan extra m2’s voor het huisvesten van leerlingen van de drie scholen in het Ontmoetingshuis. Het college is vlak voor de zomer gekomen met een raadsinformatiebrief, waarbij ze aangeven dat het besluit van de gemeenteraad niet uitgevoerd kan worden in de omvang die beoogd is door de raad.

  Lees meer over "Routekaart voor onderwijshuisvesting Veenendaal Oost"
 4. IMG-20220903-WA0004.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 5 september 2022 om 15:54

  In Vertrouwen

  Na een wat rustiger zomerperiode zijn we als fractie en als raad deze week weer gestart. Vorig weekend hebben we als raad, samen met de burgemeester, wethouders, griffie en een aantal medewerkers van de gemeente Veenendaal een raadsconferentie gehad waarin we stil gestaan hebben bij de wijze waarop we samenwerken. Uiteindelijk is alles wat we doen erop gericht om het goede te doen voor Veenendaal. Daarbij helpt het wel als je elkaar beter kent, met elkaar het gesprek aan gaat over hoe je wilt samenwerken maar ook het gesprek voert over integriteit. Wat betekent dat voor ons raadswerk en welke grenzen trek je daarin? Belangrijkste les is uiteraard: gooi het open. Houd het dilemma niet bij jezelf maar deel het.

  Lees meer over "In Vertrouwen"
 5. image003.png
  5B - Roelof Mulder ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Roelof Mulder op 5 september 2022 om 15:49

  SeeYou in Downtown!

  Recent was onze fractie aanwezig bij een fondsenwervingsavond van SeeYou. SeeYou is een in Veenendaal opgerichte stichting (voorheen Dark & Light) die zich al ruim 40 jaar inzet voor mensen in Afrika en Azië, waaronder Ethopie met oogaandoeningen.

  Lees meer over "SeeYou in Downtown!"
 6. Bel Company.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 17 augustus 2022 om 14:18

  Ook Veenendaal neemt verantwoordelijkheid voor asielzoekersopvang

  Ook de gemeente Veenendaal kreeg het verzoek mee te werken aan de oplossing voor het grote probleem dat er is in de opvang voor asielzoekers in Ter Apel. Er is door de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) snel geschakeld en in drie weken tijd is er in het oude Bel Company gebouw aan de Wageningselaan opvang voor 72 personen gerealiseerd.

  Lees meer over "Ook Veenendaal neemt verantwoordelijkheid voor asielzoekersopvang"
 7. IMG-20220623-WA0004.jpg
  9B - Rick Moerman ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Rick Moerman op 24 juni 2022 om 11:59

  Maidenspeech over de Woonvisie

  In de gemeenteraadsvergadering mocht ik na mijn beëdiging ook direct mijn maidenspeech houden bij het raadsvoorstel over de Woonvisie. In deze blog vindt u mijn uitgesproken tekst van die speech.

  Lees meer over "Maidenspeech over de Woonvisie"
 8. 20220622_195334.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 24 juni 2022 om 11:39

  Teken van Erkenning voor Henk van Soest en Tineke Bette

  Tijdens de Algemene ledenvergadering van de ChristenUnie Veenendaal op 22 juni in de Cultuurfabriek kwam voorzitter Gijsbert Juffer met een verrassing voor Henk van Soest en Tineke Bette. Zij kregen het Teken van Erkenning van de landelijke ChristenUnie. Dit is een onderscheiding voor leden die zich over een langere periode hebben ingezet voor de ChristenUnie.

  Lees meer over "Teken van Erkenning voor Henk van Soest en Tineke Bette"
 9. IMG_2973.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 20 mei 2022 om 13:30

  Wij....doorbreken de cirkel van geweld

  De komende weken vind je op het Kees Stipplein en bij het stadsstrand de expositie "Wij... doorbreken de cirkel van geweld". Een indrukwekkende tentoonstelling waarbij je de verhalen leest van mensen die de cirkel van geweld doorbroken hebben met hulp van een ander en die helpt om huiselijk geweld en kindermishandeling beter bespreekbaar te maken.

  Lees meer over "Wij....doorbreken de cirkel van geweld"
 10. 20220516_165840.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 17 mei 2022 om 09:29

  Afscheidsreceptie van Henk van Soest en Tineke Bette

  Na gezamenlijk 44 jaar verantwoording gedragen te hebben voor de politiek in Veenendaal, namen Henk van Soest en Tineke Bette op maandag 16 mei afscheid van de Veenendaalse samenleving. Dit deden zij op een afscheidsreceptie in Eltheto die door de kiesvereniging van de ChristenUnie Veenendaal was georganiseerd.

  Lees meer over "Afscheidsreceptie van Henk van Soest en Tineke Bette"