Berichten geschreven door Willem van Braak

 1. pexels-fauxels-3184427.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 20 november 2023 om 15:10

  Ben ik nou zo vervelend, of snap jij het niet?

  Bij de begrotingsbehandeling mocht ik samen met SGP, VVD en lokaal Veenendaal een motie indienen om speerpunten te benoemen die moeten leiden tot een vermindering van de kosten voor de Jeugdzorg. Die kosten rijzen de pan uit en zorgen elk jaar voor bijna 2 miljoen Euro overschrijding t.o.v. de begroting. De motie werd uiteindelijk volledig toegezegd door de wethouder! Een mooi resultaat.

  Lees meer over "Ben ik nou zo vervelend, of snap jij het niet?"
 2. pexels-thibault-trillet-167491.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 21 oktober 2023 om 22:39

  Het is de toon die de muziek maakt

  In de gemeenteraadsvergadering van 12 oktober j.l. stond de nota evenementenbeleid "Veenendaal blijft verrassen" op de agenda. Raadslid Willem van Braak voerde namens de ChristenUnie het woord. Onderstaand vind u zijn bijdrage. Zijn opmerkingen over het niet beslisrijp zijn van het stuk werden aan het einde van de beraadslagingen werkelijkheid. Het stuk is alsnog van de agenda gehaald en zal later opnieuw ingediend moeten worden door het college. 

  Lees meer over "Het is de toon die de muziek maakt"
 3. Matthijs Karels.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 17 juli 2023 om 20:32

  Gast van de fractie: Matthijs Karels

  In april kreeg ik een unieke kans om als gast met de lokale gemeentefractie mee te lopen. Het was een waardevolle leerervaring waarbij ik van dichtbij het gemeenteproces kon meemaken en actief betrokken raakte. Ik werd echt betrokken bij de fractievergaderingen en de onderwerpen die besproken werden.

  Lees meer over "Gast van de fractie: Matthijs Karels"
 4. belcompagnie.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 30 juni 2023 om 13:07

  Onderzoek permanente opvang vluchtelingen in Veenendaal

  Goed dat we ook in Veenendaal onze verantwoordelijkheid onderzoeken als het gaat om de opvang van vluchtelingen en gastvrij willen zijn. Een kwalitatieve verbetering van de huidige opvang , mogelijkheden voor onderwijs en goede afspraken met het COA zijn voor ons van belang.

  Lees meer over "Onderzoek permanente opvang vluchtelingen in Veenendaal"
 5. Ontmoetingshuis.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 27 maart 2023 om 08:29

  Helaas geen school in Groenpoort

  In de gemeenteraadsvergadering van 23 maart mocht ik namens de ChristenUnie het debat voeren over de onderwijshuisvesting in Veenendaal Oost. Een langslepend dossier dat met het raadsbesluit tot een definitieve oplossing moet leiden. Wij waren mede-indiener van een amendement van het CDA dat betoogde om de oplossing voor het ruimteprobleem voor het basisonderwijs in Veenendaal Oost ook vooral in Oost te zoeken, namelijk in de nieuwe wijk Groenpoort. De gemeenteraad besloot anders. Onderstaand vindt u mijn volledige bijdrage.

  Lees meer over "Helaas geen school in Groenpoort"
 6. 7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 27 februari 2023 om 13:06

  Piet Adema bezoekt Foodvalley op 6 maart!

  Het kan jullie niet zijn ontgaan dat de campagne voor de PS verkiezingen is begonnen.  De ChristenUnie Gelderland organiseert op 6 maart a.s., samen met de afdeling Barneveld, een avond onder het motto Ruimte voor Gesprek. 

  De avond is echt bedoeld als een regionale avond voor de hele FoodValley regio, en het is ons gelukt om Piet Adema te boeken voor deze avond! 
  Lees meer over "Piet Adema bezoekt Foodvalley op 6 maart!"
 7. IMG-20221124-WA0029.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 25 november 2022 om 20:29

  Een nieuwe school in Groenpoort moet er komen!

  In de raadsvergadering van 24 november stond het onderwerp huisvesting onderwijs Veenendaal Oost voor de zoveelste keer op de agenda. Deze maand is er veel contact geweest met schoolbesturen, ouders, leerkrachten en leerlingen van de drie scholen in Veenendaal Oost. Het raadsbesluit van 24 juni 2021, een nieuwe school in Groenpoort, is nog steeds niet uitgevoerd. Dat kan ook niet helemaal, maar een kleinere variant is in onze ogen mogelijk en daarom diende ik een motie in om het college op te roepen het finale overleg met de schoolbesturen in te gaan met de intentie een school in Groenpoort te bouwen.

  Lees meer over "Een nieuwe school in Groenpoort moet er komen!"
 8. on-air-gf420b59d0_1920.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 14 oktober 2022 om 14:26

  Stilok kan het goede werk in Veenendaal voort zetten!

  In de gemeenteraad hebben we beslist over een nieuwe zendmachtiging voor de lokale- en regionale omroep. Tot nu toe is dat de stichting SLOMN (MidlandFM). Onderdeel hiervan is ook Stilok, bekend van uitzendingen van kerkdiensten in Veenendaal. Er is gekozen voor een nieuwe zendgemachtigde, Omroep 1 Vallei, en dat betekent dus grote veranderingen voor Stilok.

  Lees meer over "Stilok kan het goede werk in Veenendaal voort zetten!"
 9. FB_IMG_1663234854748.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 15 september 2022 om 12:36

  Routekaart voor onderwijshuisvesting Veenendaal Oost

  In juni 2021 heeft de gemeenteraad een ingrijpend besluit genomen rond de huisvesting voor het onderwijs in Veenendaal Oost. Vanwege het grote tekort aan lokalen is besloten veel geld te besteden aan extra m2’s voor het huisvesten van leerlingen van de drie scholen in het Ontmoetingshuis. Het college is vlak voor de zomer gekomen met een raadsinformatiebrief, waarbij ze aangeven dat het besluit van de gemeenteraad niet uitgevoerd kan worden in de omvang die beoogd is door de raad.

  Lees meer over "Routekaart voor onderwijshuisvesting Veenendaal Oost"
 10. 20220817_101231.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 17 augustus 2022 om 14:33

  Werkbezoek bij Bo viert feest

  Sanny Brunekreeft, Margreta Riemens en Willem van Braak gingen op werkbezoek bij de stichting Bo viert feest. Op de locatie van Boxinn aan de Kernreactorstraat werden zij hartelijk welkom geheten door Manon Caron en Karin van Hensbergen. Ze kregen een inkijkje in het werk van de stichting en ook fysiek in wat zij allemaal aan materiaal ter beschikking hebben voor een kinderfeestje. 

  Lees meer over "Werkbezoek bij Bo viert feest"