Ervaringen van gasten van de fractie

Ervaringen van Carole van Erk

Hallo!

In dit stukje zal ik mij kort voorstellen. Mijn naam is Carole van Erk. Ik ben 29, woon met mijn man en onze dochter in het centrum van Veenendaal en werk als Verpleegkundig Specialist in het UMC in Utrecht. In maart 2023 was ik gast van de fractie. Ik neem u kort mee in hoe ik dit heb ervaren.

Ik ben opgegroeid in Veenendaal en hier, na een korte uitstap naar Utrecht, weer opnieuw komen wonen. Wat mij betreft is Veenendaal een heerlijke plaats om zowel op te groeien als te wonen. Nu mijn man en ik een dochtertje hebben komen er opeens andere dingen kijken bij ‘fijn wonen’ en komen bij ons thema’s voorbij als ‘kinderopvang’, ‘basisschool’, ‘speeltuinen’, ‘snelheidslimieten’.. u herkent het vast. Hierdoor realiseerde ik mij dat ik eigenlijk vrijwel niets weer over hoe de besluitvorming over bijvoorbeeld dit soort thema’s werkt in de gemeente Veenendaal. Dit wekte mijn interesse om mij hier eens in te verdiepen. Omdat ik eigenlijk niet zoveel weet van het reilen en zeilen van de politiek in Veenendaal leek het mij leerzaam en leuk om eens een cyclus mee te draaien met de fractie van de Christen Unie.

Het meedraaien met de fractie vond ik ontzettend leuk. Er ging een wereld voor mij open! Ik kon mee lezen met alle stukken die werden besproken tijdens de vergaderingen en de debatten. Dit maakte dat de vergaderingen goed te volgen waren.

Gedurende de cyclus waarin ik meedraaide werd een belangrijk debat gevoerd over onderwijshuisvesting in Veenendaal Oost. Tijdens de voorbereidende vergaderingen en het debat heb ik een beeld kunnen krijgen van de rol van de raadsleden, de fractie en de vele uren voorbereiding die aan deze bijeenkomsten vooraf gaan. Ik voelde mij welkom tijdens de vergaderingen en werd meegenomen in de stukken en de onderwerpen die werken besproken. Tijdens de vergaderingen viel mij op dat de fractieleden met veel respect en een vleugje humor met elkaar omgaan. Dit maakt dat er een fijne sfeer is en ik mij totaal niet ongemakkelijk voelde. Er werd de tijd genomen om voor mij en mijn mede-gast onderwerpen wat verder toe te lichten. Als gast van de fractie werd ik toegewezen aan één van de fractieleden. Zo kon ik altijd mijn eventuele vragen stellen en was er bijvoorbeeld wat extra toelichting bij een agendapunt, of werd ik gewezen op stukken die voor mij interessant waren om te lezen.

Kortom: ik voelde mij erg welkom als gast van de fractie bij Christen Unie Veenendaal. Ik heb niet alleen meer inzicht gekregen in hoe een fractie werkt, maar ook bewondering gekregen voor het harde werken van de fractieleden en raadsleden. Een maand meedraaien als gast van de fractie zou ik zeker aanbevelen! En nogmaals aan jullie allen; dank voor de gastvrijheid.