Blog

 1. Werkbezoek Leger des Heils.png
  10B Margaretha Riemens van Zetten ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Margreta Riemens-van Zetten op 30 september 2023 om 21:03

  Wat is menselijk?

  Als gevraagd wordt wat het Leger de Heils doet, kan zo een aantal zaken opgenoemd worden. Maar wat doet het Leger specifiek voor Veenendaal en haar inwoners? Dat was minder bekend. Bekend is voor velen wel kringloop van het Leger des Heils, maar verder is het minder zichtbaar. Daarom zijn een drietal (schaduw)raadsleden en een gast van de fractie van de ChristenUnie op bezoek gegaan bij het Leger des Heils locatie Veenendaal.

  Lees meer over "Wat is menselijk?"
 2. csm_csm_Impressie-Nieuweweg-220-226_30f8a4671f_480f293a97.jpg
  9B - Rick Moerman ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Rick Moerman op 30 september 2023 om 20:57

  Nieuwbouw Nieuweweg

  Een prachtige entree voor Veenendaal, dat is wat wij voor ons zien met de nieuwbouwplannen voor de Nieuweweg 220 t/m 226. Afgelopen raadsperiode hebben wij ingestemd met het bestemmingsplan voor deze locatie. Hierdoor kan er binnenkort gebouwd worden aan een mooi nieuw wooncomplex!

  Lees meer over "Nieuwbouw Nieuweweg"
 3. 6a9f3717-4cb0-4262-863f-81038a5a8ea9.jpg
  9B - Rick Moerman ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Rick Moerman op 25 september 2023 om 11:39

  30 jaar stedenband met Olomouc

  Afgelopen weekend was het zover: samen met een delegatie uit Veenendaal mocht ik op bezoek bij onze zusterstad Olomouc. De stedenband viert in 2023 haar 30-jarig bestaan en dat werd uitbundig gevierd in Olomouc! Er werden veel bijeenkomsten en uitstapjes georganiseerd.

  Lees meer over "30 jaar stedenband met Olomouc"
 4. Foto Arjan Koerts bij persbericht.jpg
  22B - Gijsbert Juffer ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Gijsbert Juffer op 13 september 2023 om 16:07

  Arjan Koerts kandidaat voor de Tweede Kamer

  Maandag maakte de ChristenUnie de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november a.s. bekend. Op plaats 29 staat Arjan Koerts uit Veenendaal. Arjan was van 2014 tot 2021 raadslid in Veenendaal en tot vorig jaar Statenlid in de provincie Utrecht. Daar heeft hij zich altijd ingezet voor een sterke regio en gelijke kansen voor iedereen.

  Lees meer over "Arjan Koerts kandidaat voor de Tweede Kamer"
 5. IMG-20230913-WA0000.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 13 september 2023 om 10:04

  Snap jij het wel?

  De officiële brieven vanuit de gemeente zijn correct en netjes maar vaak ook niet goed te begrijpen door ingewikkelde woorden en zinnen. Een klein voorbeeld: als je een toekenning van jeugdhulp krijgt, dan kan het zijn dat je een brief krijgt waarin staat dat je "jeugdhulp ambulant spec outputg middel" toegekend krijgt. In natura. Vervolgens wordt er naar een wettelijke basis verwezen met artikelen en naar een voorlopige voorziening bij de rechter. Snap jij het nog?

  Lees meer over "Snap jij het wel?"
 6. Matthijs Karels.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 17 juli 2023 om 20:32

  Gast van de fractie: Matthijs Karels

  In april kreeg ik een unieke kans om als gast met de lokale gemeentefractie mee te lopen. Het was een waardevolle leerervaring waarbij ik van dichtbij het gemeenteproces kon meemaken en actief betrokken raakte. Ik werd echt betrokken bij de fractievergaderingen en de onderwerpen die besproken werden.

  Lees meer over "Gast van de fractie: Matthijs Karels"
 7. geslaagd.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 17 juli 2023 om 20:22

  Geslaagd!

  Het is altijd leuk om met politieke ideeën te komen waarvan je hoopt dat het een positief resultaat heeft. Maar nog veel leuker is dat je met een idee bent gekomen wat een grandioos succes is. Dat laatste is te lezen in de raadsinformatiebrief die gaat over ‘welzijn op recept’. Een idee waarvoor Jeroen van Esseveld enige tijd geleden het initiatief nam vanuit de fractie.

  Lees meer over "Geslaagd!"
 8. Afbeelding geld.jpg
  4B - Jonathan van den Heuvel ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jonathan van den Heuvel op 30 juni 2023 om 13:11

  Niets doen is geen optie.

  Met het opstellen van de begroting voor 2024 wordt tegelijkertijd een meerjarenraming t/m 2027 gemaakt. Daarin wordt duidelijk dat een sluitende begroting voor 2024 mogelijk is. Echter ontstaat er in onze gemeente vanaf 2026 een structureel financieel tekort. Tegelijkertijd moeten we ook investeren in de jeugdzorg, nieuwe schoolgebouwen, een herinrichting van het stadspark en verschillende projecten die de openbare ruimte verbeteren. Dat vraagt om keuzes maken. De ChristenUnie kiest ervoor om daar te investeren waar zoveel mogelijk Veenendalers profijt van hebben.

  Lees meer over "Niets doen is geen optie."
 9. belcompagnie.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 30 juni 2023 om 13:07

  Onderzoek permanente opvang vluchtelingen in Veenendaal

  Goed dat we ook in Veenendaal onze verantwoordelijkheid onderzoeken als het gaat om de opvang van vluchtelingen en gastvrij willen zijn. Een kwalitatieve verbetering van de huidige opvang , mogelijkheden voor onderwijs en goede afspraken met het COA zijn voor ons van belang.

  Lees meer over "Onderzoek permanente opvang vluchtelingen in Veenendaal"
 10. fractie 13 oktober 2022.jpg
  10B Margaretha Riemens van Zetten ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Margreta Riemens-van Zetten op 30 juni 2023 om 12:54

  Gast van de fractie

  Gast van de fractie Nathalie de Heer:

  "In maart mocht in meelopen met de CU in Veenendaal. Wat een warm welkom! Ik werd voorgesteld aan collega gemeenteraadsleden en mocht allerlei bijeenkomsten en vergaderingen bijwonen. Er kwamen interessante thema’s voorbij, bijvoorbeeld over het sociale domein. Wat me opviel was de betrokkenheid van de raadsleden op de inwoners. Het lukt niet altijd zoals iedereen wil en natuurlijk gaan er dingen mis, maar twijfel er niet aan of er betrokken mensen steeds weer bezig zijn om uitdagingen aan te pakken."

  Lees meer over "Gast van de fractie"