Blog

 1. Minder geld voor de toekomst van Veenendaal. Denk mee!
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 29 februari 2024 om 17:05

  Minder geld voor de toekomst van Veenendaal. Denk mee!

  Vanaf 2026 wordt het lastig voor wat betreft de financiën van Veenendaal. Er komt dan minder geld vanuit Den Haag voor de taken die we uit moeten voeren. Wellicht maakt een nieuw kabinet daar nieuwe afspraken over maar vooralsnog kunnen we daar niet vanuit gaan. We moeten in dat geval voor de komende jaren 7 tot 12 miljoen bezuinigen op de Veenendaalse begroting.  

  Lees meer over "Minder geld voor de toekomst van Veenendaal. Denk mee!"
 2. IMG-20240226-WA0005.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 26 februari 2024 om 14:37

  Een stage bij jubilerend Onder Ons

  "Ik kan de 19e wel"

  En dus viel ik met m'n neus in de boter op het jubileumfeest van Onder Ons in Veenendaal.
  Met enige regelmaat draai ik vanuit m'n rol als raadslid van ChristenUnie Veenendaal een paar uur of een dagdeel mee bij initiatieven of bedrijven om te zien en te horen wat er speelt en wat er gebeurt. Meestal als zomerstage in een tijd waarin er minder vergaderingen van de raad zijn.
  Lees meer over "Een stage bij jubilerend Onder Ons"
 3. brandweerkazerne.jpg
  8 - Rosita Bussink-Verheij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Rosita Bussink-Verheij op 26 februari 2024 om 14:25

  Veiligheid is niet vanzelfsprekend

  Het nieuws over de flatbrand in Valencia, cyberaanvallen, natuurrampen en laatst ook het plaatsen van een explosief in de Tuinstraat, doen ons beseffen dat veiligheid niet vanzelfsprekend is. Wij zijn dankbaar voor het werk dat de veiligheidsregio Utrecht (VRU) verzet voor onze veiligheid. De VRU zorgt onder andere voor een goede opleiding voor brandweermensen. Het vak van brandweer wordt steeds veelzijdiger en incidenten complexer en risicovoller. Een goede en continue opleiding en paraatheid is daarom van groot belang.

  Lees meer over "Veiligheid is niet vanzelfsprekend"
 4. IMG-20240212-WA0003.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 12 februari 2024 om 20:57

  Werkbezoek aan Mozaïek 0318

  Op woensdagmiddag 3 februari lopen Sanny Brunekreeft, Rosita Bussink en Jeroen van Esseveld de kantoren in van Mozaïek 0318. Tegelijkertijd stormen kinderen naar binnen die komen oefenen voor een koortje wat de komende weken in de diensten van deze nog jonge kerk zal optreden. Wij worden ontvangen door Gerda te Roller. Zij is in deze kerk verantwoordelijk voor serve en care. Hieronder valt alles op het gebied van pastoraat en diaconaat. Want de grote en nog groeiende kerk krijgt heel wat verzoeken binnen die door een klein team van betaalde krachten maar een veel grotere groepen vrijwilligers wordt gedaan. 

  Lees meer over "Werkbezoek aan Mozaïek 0318"
 5. vliegtuig.jpg
  5B - Roelof Mulder ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Roelof Mulder op 1 februari 2024 om 16:39

  Online sessie met minister Harbers over de 4e route

  Vandaag heb ik meegedaan aan de online sessie met minister Harbers over de 4e route voor verkeersvliegtuigen over midden Nederland. Je kunt de sessie terugkijken bij Nieuwspoort Het was erg informatief en geeft alle aanleiding om ons de komende jaren op dit thema te laten horen. We hebben zeker nog invloed op wel of geen vliegtuigen boven ons hoofd.

  Lees meer over "Online sessie met minister Harbers over de 4e route"
 6. IMG-20240118-WA0000.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 1 februari 2024 om 16:32

  Antwoorden op schriftelijke vragen rond soevereinen

  Onlangs vroeg Sanny Brunekreeft bij het college na of er zicht is op de ontwikkeling van soevereinen/autonomen in Veenendaal. Er blijken 2 situaties bekend te zijn.Uit de antwoorden:"Het college ziet de risico’s en deelt de zorgen. Het is een kwestie van tijd totdat er meer voorbeelden zichtbaar worden in Veenendaal. Er wordt zorgvuldig afgewogen wanneer en op basis van wat, zorg of interveniëren door de gemeente gepast, gewenst of noodzakelijk is.

  Lees meer over "Antwoorden op schriftelijke vragen rond soevereinen"
 7. IMG-20240118-WA0000.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 31 januari 2024 om 21:02

  Schriftelijke vragen over soevereinen

  Er is in Nederland een zorgelijke ontwikkeling gaande onder een groep mensen. Zij verklaren zichzelf soeverein en lijken zich op die manier aan de samenleving en overheidsbemoeienis te onttrekken, met alle gevolgen van dien. Deze groep mensen wil geen registratie in overheidssystemen zoals het BRP, geen zorgverzekering, weigeren het betalen van huur, en meer. Er bestaat ook een 'light' versie van mensen die zich autonoom noemen. Ze betalen directe kosten zoals huur maar geen belasting. Naast de enorme werklast die dit met zich meebrengt voor de overheid brengen mensen zich ook in de problemen: bijvoorbeeld bij ziekte, maar ook bij dreigende uithuiszetting vanwege het niet betalen van huur. En kennelijk begrijpt niet iedereen dat een bordje met 'ambassade' op je voordeur er niet voor zorgt dat je die problemen buiten de deur houdt.

  Lees meer over "Schriftelijke vragen over soevereinen"
 8. fietsers.jpg
  5B - Roelof Mulder ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Roelof Mulder op 16 januari 2024 om 09:14

  ChristenUnie stelt schriftelijke vragen over verkeersveiligheid Duivenwal

  Eind 2023 werden we opgeschrikt door 2 ongelukken met fietsers op de Duivenwal. Bij 1 van die ongelukken kwam een 67 jarige inwoner om het leven. Er staat een structurele verbetering van de verkeersveiligheid gepland door een nieuwe inrichting van de wegen op de Duivenwal en de Weverij. De ChristenUnie heeft het college gevraagd of er tijdelijk maatregelen getroffen kunnen worden om de verkeersveiligheid te verbeteren totdat de de herinrichting gereed is.

  Lees meer over "ChristenUnie stelt schriftelijke vragen over verkeersveiligheid Duivenwal"
 9. vrijwilligers.png
  8 - Rosita Bussink-Verheij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Rosita Bussink-Verheij op 16 januari 2024 om 09:06

  Subsidie vrijwilligersorganisaties

  De laatste tijd hebben wij als ChristenUnie veel aandacht gevraagd voor de financiële situatie van vrijwilligersorganisaties. Vanwege de coronacrisis, de hoge energieprijzen en de aanhoudende inflatie hebben veel vrijwilligersorganisaties te kampen met financiële uitdagingen.

  Lees meer over "Subsidie vrijwilligersorganisaties"
 10. pexels-andrea-piacquadio-3768131.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 11 januari 2024 om 11:45

  Samen één tegen eenzaamheid

  In Veenendaal voelt 28,5% van de volwassenen tussen 18 en 65 jaar zich sociaal eenzaam, zoals blijkt uit onderzoek van het RIVM. Sociaal eenzaam ben je als je minder contact met anderen hebt dan je zou wensen. Maar we leven in een gebroken wereld. Eenzaamheid is helaas ook een onvermijdelijk aspect van het leven.

  Lees meer over "Samen één tegen eenzaamheid"