Berichten over Verkiezingen

 1. ChristenUnie - Portretten kandidaten-121 (1).jpg
  13B - Arjan Koerts ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Arjan Koerts op 31 oktober 2023 om 17:35

  Verkiezingscolumn Arjan Koerts: Voorbij het eigenbelang

  In de aanloop naar de komende Tweede Kamerverkiezingen ben ik, als lijstduwer op plaats 29 van de kandidatenlijst,veel in gesprek met mensen binnen en buiten Veenendaal. Vaak gaat het in die gesprekken over de vraag hoe de politiek de problemen gaat oplossen waar we in de samenleving tegenaan lopen. Een terechte vraag nadat diezelfde politiek zelf problemen veroorzaakte – denk aan de Toeslagenaffaire – of problemen voor zich uit bleef schuiven – denk aan de stikstofproblematiek. Van de politiek mag worden verwacht dat problemen worden aangepakt.

  Lees meer over "Verkiezingscolumn Arjan Koerts: Voorbij het eigenbelang"
 2. Foto Arjan Koerts bij persbericht.jpg
  22B - Gijsbert Juffer ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Gijsbert Juffer op 13 september 2023 om 16:07

  Arjan Koerts kandidaat voor de Tweede Kamer

  Maandag maakte de ChristenUnie de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november a.s. bekend. Op plaats 29 staat Arjan Koerts uit Veenendaal. Arjan was van 2014 tot 2021 raadslid in Veenendaal en tot vorig jaar Statenlid in de provincie Utrecht. Daar heeft hij zich altijd ingezet voor een sterke regio en gelijke kansen voor iedereen.

  Lees meer over "Arjan Koerts kandidaat voor de Tweede Kamer"
 3. 20220316 - Bedankt CU.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 17 maart 2022 om 14:04

  ChristenUnie Veenendaal bedankt kiezers voor het vertrouwen

  De inwoners van Veenendaal hebben in de afgelopen 3 dagen hun stem laten horen. En we zijn dankbaar dat we zeven zetels mochten halen. Het is even slikken dat we niet meer de grootste partij zijn, maar de ChristenUnie mag nog steeds een rol van betekenis spelen. Met dit ontvangen vertrouwen werken we de komende jaren hard verder aan een nog mooier, groener en duurzaam Veenendaal. Dank voor uw stem! Dankzij uw stem op ons kunnen we de komende jaren met zeven raadsleden verder met het bouwen aan een veilig Veenendaal waar iedereen gelijke kansen krijgt. We feliciteren PRO Veenendaal en de SGP met hun mooie resultaten!

  Lees meer over "ChristenUnie Veenendaal bedankt kiezers voor het vertrouwen"
 4. CU2022.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 11 maart 2022 om 10:00

  ChristenUnie Veenendaal is er voor alle Veenendalers

  Van onze kandidatenlijst zijn meerdere mensen geboren en opgegroeid in Veenendaal, anderen zijn hier vanaf hun 12e naar school gegaan en daarna hier gaan wonen, weer anderen wonen inmiddels hun halve leven in Veenendaal, zijn hier neergestreken na hun studie of hebben in Veenendaal hun thuisbasis gevonden nadat ze moesten vluchten vanuit andere plaatsen op deze wereld. Onze kinderen groei(d)en hier op, we sporten hier, gaan naar de kerk, ontmoeten onze vrienden en doen hier onze boodschappen. 

  Lees meer over "ChristenUnie Veenendaal is er voor alle Veenendalers"
 5. 20220203 - Foto blog ChristenUnie eenvoudige taal.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 3 februari 2022 om 16:48

  Verkiezingsprogramma in duidelijke taal

  In Veenendaal zijn er bijna 5000 inwoners die problemen hebben met het lezen van teksten. Voor deze mensen is de (digitale) wereld niet toegankelijk. Dit leidt bijvoorbeeld tot onduidelijkheid bij het aanvragen van ondersteuning. Als ChristenUnie zetten we ons voor deze groep in. Daarom hebben we ons verkiezingsprogramma in duidelijke taal geschreven.

  Lees meer over "Verkiezingsprogramma in duidelijke taal"