Berichten geschreven door Jeroen van Esseveld

 1. IMG-20240212-WA0003.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 12 februari 2024 om 20:57

  Werkbezoek aan Mozaïek 0318

  Op woensdagmiddag 3 februari lopen Sanny Brunekreeft, Rosita Bussink en Jeroen van Esseveld de kantoren in van Mozaïek 0318. Tegelijkertijd stormen kinderen naar binnen die komen oefenen voor een koortje wat de komende weken in de diensten van deze nog jonge kerk zal optreden. Wij worden ontvangen door Gerda te Roller. Zij is in deze kerk verantwoordelijk voor serve en care. Hieronder valt alles op het gebied van pastoraat en diaconaat. Want de grote en nog groeiende kerk krijgt heel wat verzoeken binnen die door een klein team van betaalde krachten maar een veel grotere groepen vrijwilligers wordt gedaan. 

  Lees meer over "Werkbezoek aan Mozaïek 0318"
 2. belcompagnie.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 11 januari 2024 om 11:33

  Veenendaal pakt de handschoen allang op!

  Overal in Nederland is de vraag aan gemeenten gesteld om Ter Apel te ontlasten in de opvang van asielzoekers. Die vraag is gericht aan onze gemeente maar voor Veenendaal overbodig. Het college, met o.a. Engbert Stroobosscher als wethouder namens de ChristenUnie, heeft de handschoen allang opgepakt.

  Lees meer over "Veenendaal pakt de handschoen allang op!"
 3. pexels-vika-glitter-1648396.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 30 november 2023 om 14:18

  Mijn politieke activiteiten van de afgelopen maanden

  Wanneer relaties stuklopen en daar zijn kinderen bij betrokken dan is dat regelmatig een oorzaak voor allerlei problemen. Dit noemde de medewerkers van SAVE en CJG als een belangrijke oorzaak voor de problemen waar zij tegenaan lopen. Daarom dachten wij als fractie van de ChristenUnie dat de tijd rijp was om aandacht te vragen voor relatiecursussen.

  Lees meer over "Mijn politieke activiteiten van de afgelopen maanden"
 4. IMG-20231028-WA0003.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 28 oktober 2023 om 19:26

  Armoede is een zorg voor iedereen

  Armoede kan niet alleen worden opgelost door de overheid. Wel kan er meer worden samengewerkt tussen de overheid en allerlei particuliere initiatieven die doen aan armoedebestrijding. Dat was een van de uitkomsten die de ChristenUnie raadsleden Sanny Brunekreeft en Jeroen van Esseveld hadden met Jacco van den Essenburg van Stichting Burgerinitiatief Nederland. 

  Lees meer over "Armoede is een zorg voor iedereen"
 5. geslaagd.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 17 juli 2023 om 20:22

  Geslaagd!

  Het is altijd leuk om met politieke ideeën te komen waarvan je hoopt dat het een positief resultaat heeft. Maar nog veel leuker is dat je met een idee bent gekomen wat een grandioos succes is. Dat laatste is te lezen in de raadsinformatiebrief die gaat over ‘welzijn op recept’. Een idee waarvoor Jeroen van Esseveld enige tijd geleden het initiatief nam vanuit de fractie.

  Lees meer over "Geslaagd!"
 6. Veens Welzijn.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 13 juni 2023 om 14:27

  Werkbezoek Veens Welzijn

  In mei hebben Margreta Riemens en Jeroen van Esseveld op uitnodiging een bezoek gebracht aan stichting Veens Welzijn. Veens Welzijn wilde graag laten zien welke keuzes ze de afgelopen twee jaar hebben gemaakt. Tevens werd er een toelichting gegeven op de plannen voor het komend jaar.

  Lees meer over "Werkbezoek Veens Welzijn"
 7. 8643323D-17CC-4F81-8B4B-4EBD20D59EE4.jpeg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 25 mei 2023 om 20:33

  De menselijke maat

  Deze woorden zijn de laatste jaren regelmatig gebruikt in de politiek. Maar wat wordt er nu eigenlijk mee bedoeld? Betekent het altijd hetzelfde? De rekenkamercommissie heeft gezien dat er telkens verschillend over gesproken wordt en heeft een onderzoek laten uitvoeren die de politiek kan helpen om de woorden “de menselijke maat” praktisch te maken.

  Lees meer over "De menselijke maat"
 8. energierekening.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 21 april 2023 om 14:47

  Trots op onze wethouder!

  ChristenUnie Veenendaal is ontzettend trots op wat onze wethouder Engbert Stroobosscher heeft bereikt voor die mensen die zitten met een hoge energierekening en dit niet (meer) kunnen betalen. Iedereen die in aanmerking komt voor de energietoeslag krijgt namelijk de €1300,- .

  Lees meer over "Trots op onze wethouder!"
 9. samen+recht+doen+visual.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 21 april 2023 om 14:35

  Samen recht doen

  Samen recht is de titel van het verkiezingsprogramma waar ChristenUnie Veenendaal een jaar geleden de nieuwe raadsperiode is ingegaan. Samen recht doen zeker voor de inwoners die dreigen buiten de boot te vallen of zelfs helemaal buiten de samenleving komen te staan. Voor al deze mensen in het sociaal domein willen we samen recht doen. 

  Lees meer over "Samen recht doen"
 10. fractie 13 oktober 2022.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 23 februari 2023 om 10:32

  In gesprek met onze achterban over het sociaal domein

  Er zijn veel mensen in onze eigen achterban die werken in het sociaal domein. Zij kunnen vertellen uit eigen ervaring wat er goed gaat maar ook waar het nog beter moet. Aangezien in 2023 het beleid voor de komende jaren wordt vastgesteld, vond de fractie het een goed idee om met hen te spreken.

  Lees meer over "In gesprek met onze achterban over het sociaal domein"