Kandidaten ChristenUnie Veenendaal 2022-2026

Hieronder de kandidatenlijst, zoals die op 11 november 2021 door de leden is vastgesteld. De komende tijd zullen de kandidaten zich uitgebreider voorstellen op deze pagina en onze sociale media.

Top 14

 • 1. Sanny Brunekreeft - Lagerweij

  Enthousiast, positief, gedreven, maatschappelijk betrokken. Dat zijn begrippen die mij kenmerken en die ik graag wil inzetten voor de ChristenUnie. Ik ben opgegroeid in Ederveen en woon inmiddels ruim 24 jaar met veel plezier in Veenendaal samen met Bert en onze drie kinderen. Naast gezin en het werk voor de gemeenteraad, werk ik als HR-manager bij Alfa Accountants.

  “Veenendaal is een stad waar veel diversiteit is. Het prettige van het dorpse wordt gecombineerd met de reuring van de stad. Mensen kijken naar elkaar om. Het vrijwilligerswerk bloeit en er is voldoende ambitie in Veenendaal. In mijn werk als raadslid, maar vooral ook als inwoner van Veenendaal, ontmoet ik graag de ander. Ieder mens heeft zijn of haar eigen, unieke verhaal; een eigen kijk op Veenendaal. Die ontmoetingen motiveren mij iedere keer weer om aandacht te hebben voor wat echt telt. Dat kan ik niet alleen. Ik wil me heel graag, samen met de andere kandidaten inzetten voor Veenendaal.”

  TwitterInstagram
 • 2. Engbert Stroobosscher

  Ik ben Engbert Stroobosscher, 53 jaar, wethouder en woon bijna de helft van mijn leven in Veenendaal.
  Ik ben getrouwd met Monique en samen hebben we drie kinderen waarvan de oudste al getrouwd is. Indachtig Jeremia 29:7 wil ik graag Veenendaal verder ontwikkelen als een prettige woonomgeving voor iedereen!
 • 3. Jeroen van Esseveld

  Mijn naam is Jeroen van Esseveld. Ik ben getrouwd met Stevelien, trotse vader van vier kinderen, 46 jaar. Een paar jaar geleden kwam ik in gesprek met mensen in een rolstoel. Ik kwam toen pas tot de ontdekking dat drempels echte obstakels kunnen zijn. Drempels die het leven onnodig lastig maken. Daarom wil ik me de komende vier jaar opnieuw hard maken voor toegankelijkheid voor iedereen die tegen drempels oploopt in de samenleving.

 • 4. Jonathan van den Heuvel

  Ik ben Jonathan van den Heuvel en hoop ook de volgende raadsperiode mij weer in te zetten voor de ChristenUnie. Samen met Diana en onze 4 kinderen wonen wij met veel plezier alweer bijna 10 jaar in Veenendaal-Oost. In mijn werkzame leven bij het adviesbureau TwynstraGudde houd ik mij bezig met ruimtelijke ontwikkeling met in het bijzonder de aansturing van duurzame gebiedsontwikkeling en financiën. Dit heb ik de afgelopen jaren kunnen combineren met de thema’s waar ik ook de komende jaren in de raad voor wil gaan: betaalbaar wonen, een haalbare energietransitie, betere regionale samenwerking en een degelijke gemeentebegroting.

 • 5. Roelof Mulder

  Ik ben Roelof Mulder, woon sinds 1994 in Veenendaal waar ons gezin is opgegroeid en inmiddels ook deels is geland. Ik heb een achtergrond in bedrijfskunde en marketing. In mijn werk ben ik al 20 jaar bezig met thema’s als duurzaamheid, energie en mobiliteit. Ik draag graag bij aan de verduurzaming van onze stad. Dat is een enorme opgave. Ik geloof niet dat we een keuze hebben. Ik heb wel een opdracht. Van onze Schepper zelf, om de aarde te verzorgen en te onderhouden. De zorg voor de prachtige schepping die ons als mensen voorziet van alles wat we nodig hebben is mijn drijfveer om ook in de politiek actief te zijn. Binnen de ChristenUnie werken we samen aan een duurzame leefomgeving en duurzame mobiliteit en daarmee dragen we bij aan het welbevinden van alle inwoners van Veenendaal.

 • 6. Lea Kayiganwa

  Lea Kayiganwa, geboren in 1970, getrouwd en trotse moeder van 3 kinderen.

  Ik ben trajectbegeleider bij het UAF(een stichting die hoger opgeleide vluchtelingen helpt om weer in Nederland te studeren en- of werken). Culturele diversiteit en inclusieve samenleving waar  gelijkwaardigheid centraal staat zijn mijn passie. 

  Mijn ambitie is me inzetten voor een Veenendaal waar ruimte is voor iedereen, vooral voor minder kansrijke  medeburgers. Dit kan ik alleen met Christenunie bereiken die samen recht wil doen.

 • 7. Willem van Braak

  Ik ben Willem van Braak, getrouwd met Hilda en samen hebben we vijf kinderen. In het dagelijks leven ben ik docent Nederlands op het Ichthus College. Daarnaast ben ik organist in de Bethelkerk en de Oude Kerk, scheidsrechter bij DOVO en vrijwilliger bij Youth for Christ.

  Ik zit nu in mijn derde periode als gemeenteraadslid. In de afgelopen jaren heb ik diverse portefeuilles mogen behartigen, waarvan onderwijs, jeugdzorg, evenementen en horeca de belangrijkste zijn. Ik mag ook met veel plezier lid zijn van de agendacommissie van de gemeenteraad, waardoor ik ook geregeld mag optreden als voorzitter van de commissievergaderingen. Politiek is mij met de paplepel ingegoten en ik ben er ook oprecht trots op dat ik de derde generatie Van Braak in de gemeenteraad van Veenendaal ben. Ik hoop nog één periode gemeenteraadslid voor de ChristenUnie te zijn en me te blijven inzetten voor het goede voor Veenendaal!

 • 8. Rosita Bussink-Verheij

  Mijn naam is Rosita Bussink. Ik ben 27 jaar oud. Aan de Radboud Universiteit heb ik economie gestudeerd. Met veel plezier werk ik momenteel als docent bedrijfseconomie op het Ichthus College in Veenendaal.  De komende vier jaar wil ik graag mijn talenten inzetten om het goede te zoeken voor onze stad. Ik wil mij inzetten voor een groen en duurzaam Veenendaal waarin iedereen zich thuis kan voelen, dat de inwoners biedt wat zij nodig hebben en waar de lokale economie kan bloeien.

 • 9. Rick Moerman

  Hallo! Mijn naam is Rick Moerman en ik ben 24 jaar. Na mijn bachelor Europese studies heb ik een master sociale geografie in Zweden gevolgd. Momenteel werk ik met veel plezier bij een woningcorporatie. Ik ben geboren en getogen in Veenendaal en ben vereerd de Veense bevolking namens de ChristenUnie te mogen vertegenwoordigen.

  De komende periode wil ik mij gaan inzetten voor een duurzamer Veenendaal. Daarnaast maak ik mij grote zorgen over de krappe woningmarkt, waardoor vooral jongeren getroffen worden. Ik hoop mij de komende periode in te kunnen zetten voor jongeren in Veenendaal!

 • 10. Margreta Riemens-van Zetten

  Mijn naam is Margreta Riemens- van Zetten, 46 jaar oud. Getrouwd en samen hebben we 2 zonen van 20 en 18 jaar oud. Actief lid van Evangeliegemeente Regenboog Noord. Ik werk in het UMC Utrecht als deskundige infectiepreventie.

  Waarom kandidaat voor de ChristenUnie, omdat ik de mens wil blijven zien. Als er iets besloten wordt, wat betekent dat voor jou en mij als inwoners van Veenendaal.

 • 11. Joas Duister

  Hallo, ik ben Joas Duister, 35 jaar en woon inmiddels meer dan 10 jaar in Veenendaal. Ik ben getrouwd met Jeannette en vader van Jelina, Jarno, Janoah en Juda. In het dagelijks leven ben ik regiomanager zorg bij Menzis voor de regio’s Arnhem, Gelderse Vallei, Rivierenland en Haaglanden. In het verleden ben ik actief geweest als bestuurslid, raadslid en diverse andere functies landelijk en lokaal. Ik wil me inzetten voor een sociaal en veilig Veenendaal waarin Bijbelse principes centraal staan. 

 • 12. Murad Bero

  Mijn naam is Murad Bero, ik ben geboren en getogen in Bethlehem. Samen met mijn vrouw Sandra hebben wij 3 kinderen, Julia, Davin en Elay. Samen recht doen, dit is precies waar mijn hart sneller van gaat kloppen! De sterkste schouders helpen allen van wie de benen trillen en die het niet meer kunnen dragen alleen.

 • 13. Arjan Koerts

  Mijn naam is Arjan Koerts (45). Ik ben getrouwd en vader van twee tieners. Ik ben Statenlid in de provincie Utrecht. Daarvoor was ik 7 jaar raadslid. Met mijn plek op de kandidatenlijst ondersteun ik de inzet van de ChristenUnie voor een rechtvaardige samenleving waarin we zorgen voor elkaar en voor onze leefomgeving.

 • 14. Jos van den Berg

  Op twitter heb ik ooit gezet : Christen, echtgenoot, vader. Haro Aluminium / gevelbouw. Diaconaal loket. Geniet van kunst, boeken, vogels, konijnen en nog veel meer. 

  Daarmee is al een hoop gezegd. Als christen wil ik mijn stad graag dienen. Dat heb ik gedaan via  kerkenwerk en bij allerlei diaconale en maatschappelijke initiatieven. Daaruit vloeit voort dat mijn politieke interesse vooral ligt in het sociaal domein. Ik vind het belangrijk dat de overheid de zorg voor het kwetsbare serieus neemt. 

  Ik ben ook ondernemer. Met Haro Aluminium hebben we mee mogen werken aan mooie projecten in Veenendaal : Panorama, IKC de Zwaluw en CLV. Als werkgever heb ik vooral oog voor werkgelegenheid en vermindering van regeldruk. 

  Tot slot vind ik het belangrijk om een gezond evenwicht te hebben tussen inspanning en ontspanning. Genieten van natuur en cultuur dragen daar voor mij sterk aan bij.

Kandidaten 15-28

 • 15. Marja Jager - Vreugdenhil

  Graag zet ik me in voor de ChristenUnie, omdat ik me graag in zet voor de bloei van Veenendaal, met aandacht voor wat kwetsbaar is: mensen die kwetsbaar zijn, maar ook ons klimaat en natuur.

 • 16. Menno Hanse

  Wat ben ik blij met Veenendaal! Onze mooie gemeente huisvest mijn autobedrijf, wat ik run met mijn broers samen. Het is de plek waar ik ’s ochtends vertrek om door het hele land te werken voor de Protestantse Kerk in Nederland. Naast veel om dankbaar voor te zijn, is er genoeg wat beter kan in Veenendaal. Onze lokale politiek doet er daarom toe. Het gaat over onze straat, onze veiligheid, onze portemonnee en onze gezamenlijke toekomst als inwoners van Veenendaal. De ChristenUnie Veenendaal draagt daar op een bezielde en integere manier aan bij. En ik met hen!  

 • 17. Hanneke van Bellen - Prins

  Mijn naam is Hanneke van Bellen. Ik zet me graag in voor de ChristenUnie, omdat deze partij zich inzet voor vrijheid om vanuit geloof te leven. De ChristenUnie werkt aan een veilig en duurzaam Veenendaal met gelijke kansen voor iedereen. 

 • 18. Peter Klumpenaar

  Ik ben Peter Klumpenaar, 57 jaar jong, gelukkig getrouwd met Anita en samen hebben we 5 kinderen en 4 lieve kleindochters. Ik ben betrokken lid van de Pniëlkerk en vanaf mijn 18e al ‘ChristenUnie-stemmer’. In het dagelijks leven ben ik als interim-manager werkzaam bij gemeenten als hoofd financiën of controller. Als geboren en getogen Veenendaler houd ik van ons ‘dorp’ en sta ik voor een sociale en rechtvaardige samenleving. Daar wil ik als christen in de politiek graag een steentje aan gaan bijdragen.

 • 19. Joline Zuidema - Blankesteijn

  Jezus had 12 mensen nodig om Zijn Boodschap van Hoop als een olievlek te verspreiden. Het is aan ons om in onze tijd, met ons talent en onze inzet datzelfde te doen, in onze eigen omgeving. Ik verbind mij aan de ChristenUnie, omdat ik geloof dat zij impact kan maken vanuit een positief, hoopvol actief luisteren & handelen. Vanuit waarden waar ieder mens zich aan kan verbinden.

 • 20. Rob Nijhoff

  Geboren in Delfzijl (1964) ben ik vanaf mijn zesde opgegroeid in het midden van het land: in de stad Utrecht. Na mijn studiejaren (informatica en theologie) vond ik in Veenendaal werk bij een softwarebedrijf (vanaf 1995). Hier in Veenendaal ontmoette ik ook mijn vrouw. We zijn inmiddels ruim 16 jaar getrouwd.

  Mijn betrokkenheid bij de ChristenUnie is sterk: vanaf 2006 werkte ik zo’n tien jaar bij het Wetenschappelijk Instituut van deze partij in Amersfoort.

  Inmiddels ben ik alweer bijna vijf jaar als pastor nog directer betrokken bij het persoonlijke leven van mensen binnen en buiten een kerkelijke gemeenschap.

  Het groeiende Veenendaal wens ik vooral volwassenheid toe: volwassen omgaan met de diverse bevolkingsgroepen en hun prioriteiten. Verschillen in deze prioriteiten vragen niet om onderlinge ergernis of minachting, maar om respectvolle gezamenlijke afweging. Politiek is immers gericht op het samen-leven, om elkaar zoveel mogelijk recht te doen.

 • 21. Gijsbert Juffer

  Ik ben Gijsbert Juffer, voorzitter van het bestuur van de ChristenUnie Veenendaal. Getrouwd met Emmy, samen ouders van 2 zonen, 1 dochter, 1 schoonzoon, 2 schoondochters en een kleindochter. Meelevend lid van de Hervormde Gemeente Veenendaal (Julianakerk). Ik sta op de lijst, omdat ik met onze beoogde raadsleden wil bouwen aan een Veenendaal waar we omzien naar elkaar. We zijn er voor de mensen die ons nodig hebben.

 • 22. Alie Hoek - van Kooten

  Ik ben Alie Hoek, arts, gehuwd, moeder van drie getrouwde kinderen en oma van 10 kleinkinderen.

  Ik ben zeer geïnteresseerd in medisch-ethische problemen en stem op de ChristenUnie, omdat zij zich daar zo hard voor maakt vanuit Bijbelse principes en daarbij de kwetsbare naaste op het oog heeft. 

 • 23. Arjan Rustenhoven

  Ik ben Arjan Rustenhoven, 47 jaar, getrouwd met Evelien en vader van drie dochters. Als HR Manager van 4PS, één van de grootste softwarebedrijven binnen de ICT Valley, weet ik hoe belangrijk is om te investeren in een ondernemersklimaat dat kennisdeling, samenwerking en een goede infrastructuur centraal zet. En dat het belangrijk is om dat over de grenzen van de gemeenten te organiseren, zodat we samen een aantrekkelijke regio creëren voor werken, studeren én wonen. Met in de eerste plaats aandacht voor duurzaamheid van initiatieven, te luisteren naar wat mensen nodig hebben en verantwoordelijkheid te nemen voor de schepping. Daarom voel ik mij verbonden met de uitgangspunten van de Christenunie en is het mijn wens om Veenendaal en haar inwoners daarmee recht te doen.

 • 24. Els van Dijk

  Mijn naam is Els van Dijk, een geboren en getogen Veenendaler en ook al heel lang lid van de CU (al vanaf de oprichting van de RPF en dus later de ChristenUnie). Al die tijd ben ik trouw gebleven aan de ChristenUnie aangezien zij de idealen van het Koninkrijk van God, zoals bijvoorbeeld prachtig verwoord in de Bergrede) probeert te vertalen voor het hier en nu.

  In het dagelijks leven ben ik directeur van de Evangelische Hogeschool en op die plek probeer ik hetzelfde te doen en met studenten te bereiken: het verlangen om Jezus’ handen en voeten te willen zijn opwekken bij studenten, zodat zij verschil durven uitmaken in deze wereld.

 • 25. Roel Jongeneel

  Ik ben Roel Jongeneel en woon al 15 jaar met mijn gezin in de prachtige plaats Veenendaal. Ik ben werkzaam op het snijvlak van landbouw, voedsel en natuur. De uitdagingen die daar gelden (hoe gaan we op een goede manier met de schepping om, met oog voor de gevolgen voor de mensen die het moeten realiseren, en in balans met een economie die daarbij meehelpt) spelen ook in ons stads-dorp. Ik wil graag, vanuit een christelijke basis, een inbreng leveren voor alle veenendalers met het oog op de bloei van onze plaats.

 • 26. Jan Wessels

  Als predikant in Veenendaal en betrokken bij Gods missie in deze wereld, is het voor mij haast vanzelfsprekend dat ik me inzet voor de ChristenUnie, omdat ik mij in wil zetten voor een groenere, duurzamere en socialere samenleving waarin iedereen tot zijn of haar recht komt, waarin de vrijheid van godsdienst en levensovertuigingen gewaarborgd is voor iedereen en waarin we samen geloven. Een samenleving, waarin we niet alleen aan onszelf denken, maar juist ook aan de wereld om ons heen.

 • 27. Marius Verweij

  Mijn naam is Marius Verweij. Sinds het voorjaar van 2020 ben ik als penningmeester actief in het bestuur van de ChristenUnie Veenendaal. Als afgevaardigde van hetzelfde bestuur heb ik mee mogen schrijven aan het verkiezingsprogramma waarmee de ChristenUnie samen met de inwoners van Veenendaal recht wil doen aan een groen, veilig en eerlijk Veenendaal.

  Vanuit mijn bewogenheid voor mens en milieu en gedreven door Jezus' onvoorwaardelijke liefde voor jou en mij, wil ik mij graag inzetten voor alle inwoners van Veenendaal.

 • 28. Nico van der Voet

  Mijn naam is Nico van der Voet. Ik ben docent theologie op de Christelijke Hogeschool Ede. Mijn vader heeft vroeger op de lijst gestaan van de CHU (Christelijk Historische Unie). Dat was toen een positief christelijke partij. Dat is voor mij nu de ChristenUnie. Eén lettertje minder: CU maar hetzelfde verlangen: God dienen midden in de samenleving.