Berichten geschreven door Sanny Brunekreeft - Lagerweij

 1. pexels-imustbedead-10846328.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 1 december 2022 om 19:44

  Recreatief gebruik lachgas verboden per 1 januari 2023

  De afgelopen jaren hebben we samen het CDA en ProVeenendaal vaak aandacht gevraagd voor een verbod op lachgas en de gevolgen van langdurig gebruik. In Veenendaal zien we bijvoorbeeld dat er 5 bedrijfjes zijn die lachgas gewoon thuisbezorgen, op sommige plekken wordt het in de horeca actief aangeboden en er zijn maar weinig mogelijkheden om er tegen op te treden. Ondertussen lees je schrijnende verhalen, zoals bijvoorbeeld van de medewerkers van de soepfiets: “wat mij persoonlijk raakte deze avond, was wat lachgas met iemand doet. Hoe moeilijk het is om van deze verslaving af te komen. Het verdriet wat er achter zit. Het heeft mij diep ontroerd hoe iemand huilend zo ontredderd zijn verhaal doet en eigenlijk geen uitweg meer ziet”

  Lees meer over "Recreatief gebruik lachgas verboden per 1 januari 2023"
 2. IMG-20221108-WA0004.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 25 november 2022 om 20:07

  Werkbezoek van Mirjam Bikker aan Veenendaal

  Mirjam Bikker, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, was op werkbezoek in Veenendaal. Samen met Sanny Brunekreeft, fractievoorzitter ChristenUnie Veenendaal, bracht ze twee bezoeken. Allereerst werd het Ichthus College bezocht. In gesprek met directeur Jaap van Dam en met 2 medewerkers van het zorgteam werd doorgesproken over de mentale gezondheid van jongeren. Deze is kwetsbaar, zeker na de coronaperiode. Op het Ichthus werd daar een inkijkje in gegeven. Mirjam Bikker: “we moeten oog hebben voor de gevolgen van een jaar lang minder contacten en veel zoom-les. En dat gaat over veel meer dan de lesstof, dat gaat over vorming, over zelfvertrouwen, over samenwerken. Goede begeleiding voor leerlingen op al deze punten is daarom zó belangrijk. Mooi om te zien het het Ichthus College hier werk van maakt." Jaap van Dam bracht daarnaast zijn zorg over de tijdelijke NPO-gelden over de bühne: "er is structureel geld nodig om de leerlingen goed te kunnen begeleiden"

  Lees meer over "Werkbezoek van Mirjam Bikker aan Veenendaal"
 3. Oude kerk Veenendaal.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 31 oktober 2022 om 12:56

  Ons Veenendaal (tekst algemene beschouwingen bij de programmabegroting)

  110 nationaliteiten op 20 km2. Veelkleurig, divers, door God geschapen mensen. Dat is Veenendaal. Ons Veenendaal. Het Veenendaal waarvoor wij ons als ChristenUnie van harte inzetten. Achter mij zie je portretten van mensen die zeggen: ik ben ook Veenendaal! In al die diversiteit in Veenendaal zoeken we naar een weg om met elkaar om te gaan, er voor elkaar te zijn en elkaar ruimte te geven.

  Lees meer over "Ons Veenendaal (tekst algemene beschouwingen bij de programmabegroting)"
 4. Lachgas.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 15 september 2022 om 12:19

  Lachgas. Nog steeds niet om te lachen!

  In Veenendaal zijn 5 bedrijfjes die lachgas gewoon thuisbezorgen, op sommige plekken wordt het in de horeca actief aangeboden (en dan is het voor jongeren vaak een keuze: of drank of ballonnetjes - 2 voor 6 euro) en er zijn maar weinig mogelijkheden om er tegen op te treden. 

  Lees meer over "Lachgas. Nog steeds niet om te lachen!"
 5. IMG-20220903-WA0004.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 5 september 2022 om 15:54

  In Vertrouwen

  Na een wat rustiger zomerperiode zijn we als fractie en als raad deze week weer gestart. Vorig weekend hebben we als raad, samen met de burgemeester, wethouders, griffie en een aantal medewerkers van de gemeente Veenendaal een raadsconferentie gehad waarin we stil gestaan hebben bij de wijze waarop we samenwerken. Uiteindelijk is alles wat we doen erop gericht om het goede te doen voor Veenendaal. Daarbij helpt het wel als je elkaar beter kent, met elkaar het gesprek aan gaat over hoe je wilt samenwerken maar ook het gesprek voert over integriteit. Wat betekent dat voor ons raadswerk en welke grenzen trek je daarin? Belangrijkste les is uiteraard: gooi het open. Houd het dilemma niet bij jezelf maar deel het.

  Lees meer over "In Vertrouwen"
 6. IMG-20220625-WA0008.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 25 juni 2022 om 14:55

  Op bezoek bij Welkom Veenendaal

  Tijdens de verkiezingscampagne - om specifiek te zijn bij het radioprogramma "Dit is de Dag", waar ik samen met Gert-Jan Segers gast was - was Cora van den Bovenkamp namens Welkom Veenendaal aanwezig om mij een paar kritische vragen te stellen.
  In de uitzending spraken we af dat ik langs zou komen bij Welkom zodat we elkaar ook konden leren kennen. Deze week zijn Lea Kayinganwa en ik samen bij Cora op bezoek geweest.
  Lees meer over "Op bezoek bij Welkom Veenendaal"
 7. 20220530_223123.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 31 mei 2022 om 13:39

  Samen werken in vertrouwen

  Tijdens de raadsvergadering waarin het nieuwe raadsakkoord werd vastgesteld en waarin de wethouders voor de nieuwe raadsperiode werden geïnstalleerd, hield fractievoorzitter Sanny Brunekreeft de volgende toespraak:

  "Vandaag spreken we over het raadsakkoord. Met recht een - voor Veenendaal - nieuwe manier van een akkoord schrijven. Geen uitruil of onderhandeling - maar de ambities die we waar willen maken. Over die ambities en wat we willen bereiken, zullen we de komende jaren het debat voeren in de gemeenteraad."

  Lees meer over "Samen werken in vertrouwen"
 8. IMG_2973.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 20 mei 2022 om 13:30

  Wij....doorbreken de cirkel van geweld

  De komende weken vind je op het Kees Stipplein en bij het stadsstrand de expositie "Wij... doorbreken de cirkel van geweld". Een indrukwekkende tentoonstelling waarbij je de verhalen leest van mensen die de cirkel van geweld doorbroken hebben met hulp van een ander en die helpt om huiselijk geweld en kindermishandeling beter bespreekbaar te maken.

  Lees meer over "Wij....doorbreken de cirkel van geweld"
 9. IMG-20220430-WA0006.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 30 april 2022 om 20:08

  De raad op straat

  De afgelopen week zijn veel raadsleden in de weer geweest in alle winkelcentra van Veenendaal. Als gemeenteraad stonden we namelijk op straat om te horen welke suggesties inwoners hebben voor Veenendaal. Daarnaast was er vorige week een avond waarop maatschappelijke organisaties en instellingen uitgenodigd waren om ook hun zegje te doen. Mooi om te zien hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van deze mogelijkheid.

  Lees meer over "De raad op straat"
 10. IMG-20220428-WA0002.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 29 april 2022 om 10:43

  Opdat wij nooit vergeten

  Op donderdag 28 april werd aan de Weverij de Anne Frankboom onthuld. Onze raadsleden Sanny Brunekreeft, Jeroen van Esseveld en Engbert Stroobosscher waren hierbij aanwezig en waren zeer onder de indruk van het geheel.

  Lees meer over "Opdat wij nooit vergeten"