-
Tekort aan huisartsen
Lees meer over "Tekort aan huisartsen"Naar aanleiding van signalen over een tekort aan huisartsen in Veenendaal heeft de fractie vragen gesteld aan het college.De antwoorden stellen nog niet echt gerust.
Er is een tekort aan huisartsen en met de verdere groei van Veenendaal zal dat waarschijnlijk alleen maar toenemen.
-
Antisemitisme
Lees meer over "Antisemitisme"Onlangs hebben we als ChristenUnie- naar aanleiding van de herdenking van het geweld in Israël op 7 oktober 2023 jl - meerdere mensen gesproken die aangaven dat ook in Veenendaal antisemitisme steeds meer aanwezig is. Hoe erg dat ook is, het zal geen nieuws zijn, dat zien we landelijk ook.
-
Geloof in de samenleving!
Lees meer over "Geloof in de samenleving!"Tijdens de Kadernota 2025-2028 sprak onze fractievoorzitter Sanny Brunekreeft de volgende algemene beschouwingen uit:
Geloof in de samenleving!
Er is een oude wijsheid die dat perfect verwoordt.
‘Wanneer twee vrienden samen zijn en één van beiden valt, helpt de ander hem
weer overeind. Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te krijgen.’ -
Samen zoeken naar het goede
Lees meer over "Samen zoeken naar het goede"De afgelopen jaren is er veel goed gegaan in Veenendaal. Bijvoorbeeld bij het minimabeleid. Denk aan de Veenendaal pas en tegemoetkoming in de meerkosten van chronisch zieken. Goed dat we in Veenendaal beseffen dat er soms een extra steun nodig is als het leven anders loopt dan je had gehoopt en dat we op dit terrein niet zullen bezuinigen.
-
Plannen voor een nieuwe Lampegiet voorlopig on hold
Lees meer over "Plannen voor een nieuwe Lampegiet voorlopig on hold"Het waren intensieve dagen afgelopen week toen er in de gemeenteraad gesproken werd over een nieuw theater. Het besluit om het voorstel voor een nieuw theater niet over te nemen, riep heel wat emotie op en soms ook een verkeerde voorstelling van zaken.
-
Financieel weerbericht: zwaar weer verwacht!
Lees meer over "Financieel weerbericht: zwaar weer verwacht!"Het zal u niet ontgaan zijn dat Veenendaal, financieel gezien, in zwaar weer zit. De vooruitzichten zijn niet zo goed, er moet bezuinigd worden én er moet extra geld binnenkomen.
-
Minder geld voor de toekomst van Veenendaal. Denk mee!
Lees meer over "Minder geld voor de toekomst van Veenendaal. Denk mee!"Vanaf 2026 wordt het lastig voor wat betreft de financiën van Veenendaal. Er komt dan minder geld vanuit Den Haag voor de taken die we uit moeten voeren. Wellicht maakt een nieuw kabinet daar nieuwe afspraken over maar vooralsnog kunnen we daar niet vanuit gaan. We moeten in dat geval voor de komende jaren 7 tot 12 miljoen bezuinigen op de Veenendaalse begroting.
-
Een stage bij jubilerend Onder Ons
Lees meer over "Een stage bij jubilerend Onder Ons""Ik kan de 19e wel"
En dus viel ik met m'n neus in de boter op het jubileumfeest van Onder Ons in Veenendaal.Met enige regelmaat draai ik vanuit m'n rol als raadslid van ChristenUnie Veenendaal een paar uur of een dagdeel mee bij initiatieven of bedrijven om te zien en te horen wat er speelt en wat er gebeurt. Meestal als zomerstage in een tijd waarin er minder vergaderingen van de raad zijn. -
Antwoorden op schriftelijke vragen rond soevereinen
Lees meer over "Antwoorden op schriftelijke vragen rond soevereinen"Onlangs vroeg Sanny Brunekreeft bij het college na of er zicht is op de ontwikkeling van soevereinen/autonomen in Veenendaal. Er blijken 2 situaties bekend te zijn.
Uit de antwoorden: "Het college ziet de risico’s en deelt de zorgen. Het is een kwestie van tijd totdat er meer voorbeelden zichtbaar worden in Veenendaal. Er wordt zorgvuldig afgewogen wanneer en op basis van wat, zorg of interveniëren door de gemeente gepast, gewenst of noodzakelijk is. -
Schriftelijke vragen over soevereinen
Lees meer over "Schriftelijke vragen over soevereinen"Er is in Nederland een zorgelijke ontwikkeling gaande onder een groep mensen. Zij verklaren zichzelf soeverein en lijken zich op die manier aan de samenleving en overheidsbemoeienis te onttrekken, met alle gevolgen van dien. Deze groep mensen wil geen registratie in overheidssystemen zoals het BRP, geen zorgverzekering, weigeren het betalen van huur, en meer. Er bestaat ook een 'light' versie van mensen die zich autonoom noemen. Ze betalen directe kosten zoals huur maar geen belasting. Naast de enorme werklast die dit met zich meebrengt voor de overheid brengen mensen zich ook in de problemen: bijvoorbeeld bij ziekte, maar ook bij dreigende uithuiszetting vanwege het niet betalen van huur. En kennelijk begrijpt niet iedereen dat een bordje met 'ambassade' op je voordeur er niet voor zorgt dat je die problemen buiten de deur houdt.
- Vorige pagina
- 1
- 2
- 3
- 4
- Volgende pagina