Berichten geschreven door Sanny Brunekreeft - Lagerweij

 1. IMG_2973.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 20 mei 2022 om 13:30

  Wij....doorbreken de cirkel van geweld

  De komende weken vind je op het Kees Stipplein en bij het stadsstrand de expositie "Wij... doorbreken de cirkel van geweld". Een indrukwekkende tentoonstelling waarbij je de verhalen leest van mensen die de cirkel van geweld doorbroken hebben met hulp van een ander en die helpt om huiselijk geweld en kindermishandeling beter bespreekbaar te maken.

  Lees meer over "Wij....doorbreken de cirkel van geweld"
 2. IMG-20220430-WA0006.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 30 april 2022 om 20:08

  De raad op straat

  De afgelopen week zijn veel raadsleden in de weer geweest in alle winkelcentra van Veenendaal. Als gemeenteraad stonden we namelijk op straat om te horen welke suggesties inwoners hebben voor Veenendaal. Daarnaast was er vorige week een avond waarop maatschappelijke organisaties en instellingen uitgenodigd waren om ook hun zegje te doen. Mooi om te zien hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van deze mogelijkheid.

  Lees meer over "De raad op straat"
 3. IMG-20220428-WA0002.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 29 april 2022 om 10:43

  Opdat wij nooit vergeten

  Op donderdag 28 april werd aan de Weverij de Anne Frankboom onthuld. Onze raadsleden Sanny Brunekreeft, Jeroen van Esseveld en Engbert Stroobosscher waren hierbij aanwezig en waren zeer onder de indruk van het geheel.

  Lees meer over "Opdat wij nooit vergeten"
 4. IMG_2914.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 30 maart 2022 om 16:50

  Sanny praat ons bij!

  Zo, hoog tijd om jullie even bij te praten over wat er na de verkiezingen allemaal is gebeurd.

  De vrijdag na de gemeenteraadsverkiezingen werden alle lijsttrekkers + een collega uitgenodigd voor een kort overleg op het gemeentehuis. Omdat ProVeenendaal nu de grootste partij is, mochten zij het initiatief nemen om het informatieproces op te starten. Dat is het proces waarin gezocht gaat worden naar welke partijen met elkaar een coalitie (meerderheid van de raad die samen gaat werken en zorgt voor wethouders) gaan vormen. Dat was een goed overleg waarin we met elkaar ook open gedeeld hebben hoe we de uitslag hebben ervaren.
  Lees meer over "Sanny praat ons bij!"
 5. 20220316 - Bedankt CU.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 17 maart 2022 om 14:04

  ChristenUnie Veenendaal bedankt kiezers voor het vertrouwen

  De inwoners van Veenendaal hebben in de afgelopen 3 dagen hun stem laten horen. En we zijn dankbaar dat we zeven zetels mochten halen. Het is even slikken dat we niet meer de grootste partij zijn, maar de ChristenUnie mag nog steeds een rol van betekenis spelen. Met dit ontvangen vertrouwen werken we de komende jaren hard verder aan een nog mooier, groener en duurzaam Veenendaal. Dank voor uw stem! Dankzij uw stem op ons kunnen we de komende jaren met zeven raadsleden verder met het bouwen aan een veilig Veenendaal waar iedereen gelijke kansen krijgt. We feliciteren PRO Veenendaal en de SGP met hun mooie resultaten!

  Lees meer over "ChristenUnie Veenendaal bedankt kiezers voor het vertrouwen"
 6. CU2022.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 11 maart 2022 om 10:00

  ChristenUnie Veenendaal is er voor alle Veenendalers

  Van onze kandidatenlijst zijn meerdere mensen geboren en opgegroeid in Veenendaal, anderen zijn hier vanaf hun 12e naar school gegaan en daarna hier gaan wonen, weer anderen wonen inmiddels hun halve leven in Veenendaal, zijn hier neergestreken na hun studie of hebben in Veenendaal hun thuisbasis gevonden nadat ze moesten vluchten vanuit andere plaatsen op deze wereld. Onze kinderen groei(d)en hier op, we sporten hier, gaan naar de kerk, ontmoeten onze vrienden en doen hier onze boodschappen. 

  Lees meer over "ChristenUnie Veenendaal is er voor alle Veenendalers"
 7. pexels-bryan-geraldo-586414.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 23 februari 2022 om 11:07

  Sluit je ogen niet voor mensenhandel

  Op 15 februari werd door politie Veenendaal gecommuniceerd over een aantal aanhoudingen in een onderzoek naar mensenhandel als onderdeel van een groot onderzoek naar mensenhandel door het Team Migratiecriminaliteit en Mensenhandel (TMM) van de eenheid Midden-Nederland in samenwerking met de eenheid Oost-Nederland. Goed dat er op deze wijze wordt samengewerkt.

  Eind 2021 is door de VNG onderzoek gedaan naar de stand van zaken van de aanpak van mensenhandel in gemeenten. Veenendaal heeft deelgenomen aan dat onderzoek. In deze infographic die in januari 2022 is gepubliceerd, staat een samenvatting van de resultaten. Onlangs heeft onderzoeksbureau Regioplan in opdracht van CoMensha en de VNG onderzoek gedaan naar de aanpak in Ede en Utrecht. Met de inzichten en geleerde lessen kunnen andere gemeenten een vliegende start maken bij hun aanpak van mensenhandel.

  Lees meer over "Sluit je ogen niet voor mensenhandel"