Berichten over Veenendaal Oost

 1. Ontmoetingshuis.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 27 maart 2023 om 08:29

  Helaas geen school in Groenpoort

  In de gemeenteraadsvergadering van 23 maart mocht ik namens de ChristenUnie het debat voeren over de onderwijshuisvesting in Veenendaal Oost. Een langslepend dossier dat met het raadsbesluit tot een definitieve oplossing moet leiden. Wij waren mede-indiener van een amendement van het CDA dat betoogde om de oplossing voor het ruimteprobleem voor het basisonderwijs in Veenendaal Oost ook vooral in Oost te zoeken, namelijk in de nieuwe wijk Groenpoort. De gemeenteraad besloot anders. Onderstaand vindt u mijn volledige bijdrage.

  Lees meer over "Helaas geen school in Groenpoort"
 2. IMG-20221124-WA0029.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 25 november 2022 om 20:29

  Een nieuwe school in Groenpoort moet er komen!

  In de raadsvergadering van 24 november stond het onderwerp huisvesting onderwijs Veenendaal Oost voor de zoveelste keer op de agenda. Deze maand is er veel contact geweest met schoolbesturen, ouders, leerkrachten en leerlingen van de drie scholen in Veenendaal Oost. Het raadsbesluit van 24 juni 2021, een nieuwe school in Groenpoort, is nog steeds niet uitgevoerd. Dat kan ook niet helemaal, maar een kleinere variant is in onze ogen mogelijk en daarom diende ik een motie in om het college op te roepen het finale overleg met de schoolbesturen in te gaan met de intentie een school in Groenpoort te bouwen.

  Lees meer over "Een nieuwe school in Groenpoort moet er komen!"
 3. FB_IMG_1663234854748.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 15 september 2022 om 12:36

  Routekaart voor onderwijshuisvesting Veenendaal Oost

  In juni 2021 heeft de gemeenteraad een ingrijpend besluit genomen rond de huisvesting voor het onderwijs in Veenendaal Oost. Vanwege het grote tekort aan lokalen is besloten veel geld te besteden aan extra m2’s voor het huisvesten van leerlingen van de drie scholen in het Ontmoetingshuis. Het college is vlak voor de zomer gekomen met een raadsinformatiebrief, waarbij ze aangeven dat het besluit van de gemeenteraad niet uitgevoerd kan worden in de omvang die beoogd is door de raad.

  Lees meer over "Routekaart voor onderwijshuisvesting Veenendaal Oost"
 4. groenpoort.jpg
  ChristenUnie Veenendaal GR18 -9
  Door Henk van Soest op 26 februari 2022 om 15:53

  Ontwikkeling Groenpoort een stap verder

  De gemeenteraad heeft op 24 februari ingestemd met het bestemmingsplan Groenpoort. Daarmee komt de bouw van 1000 woningen in dit deel van Veenendaal- oost een stap dichterbij. De afgelopen maanden roerden de omwonenden zich over dit bestemmingsplan. Zij verwachten een brede groenstrook aan de zijde van deel Buurtstede.

  Lees meer over "Ontwikkeling Groenpoort een stap verder"
 5. 400x267-wm_veenendaal_oost_02.jpg
  4B - Jonathan van den Heuvel ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jonathan van den Heuvel op 26 februari 2022 om 15:42

  Een duurzaam warmtebedrijf voor Groenpoort

  Het afgelopen jaar is intensief gesproken over de warmtevoorziening voor de nieuwbouwwijk Groenpoort in Veenendaal-Oost. Voor de ChristenUnie fractie is duurzame energievoorziening een belangrijk punt. In onze visie heeft de gemeente een belangrijke rol bij de realisatie van deze ambitie. Voor Groenpoort is tijdens de raadsvergadering van 24 februari besloten dat de gemeente de realisatie en exploitatie van het warmtebedrijf Groenpoort volledig in eigen beheer neemt. Dit alles onder de naam DEVOG.

  Lees meer over "Een duurzaam warmtebedrijf voor Groenpoort"