Berichten over Energie

 1. Onder Ons.jpg
  8 - Rosita Bussink-Verheij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Rosita Bussink-Verheij op 31 mei 2023 om 22:41

  Crisisherstelfonds

  Maatschappelijke organisaties vervullen een onmisbare functie in onze Veenendaalse samenleving. Zij brengen mensen samen, helpen mensen met hulpvragen, geven het leven kleur. Kortom zij spelen een ontzettend belangrijke rol in het leven van veel inwoners.

  Lees meer over "Crisisherstelfonds"
 2. energierekening.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 21 april 2023 om 14:47

  Trots op onze wethouder!

  ChristenUnie Veenendaal is ontzettend trots op wat onze wethouder Engbert Stroobosscher heeft bereikt voor die mensen die zitten met een hoge energierekening en dit niet (meer) kunnen betalen. Iedereen die in aanmerking komt voor de energietoeslag krijgt namelijk de €1300,- .

  Lees meer over "Trots op onze wethouder!"
 3. persbericht-stijgende-energieprijzen.png
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 20 september 2022 om 09:06

  Grote zorgen over stijgende energieprijzen

  ChristenUnie Veenendaal maakt zich grote zorgen over de komende maanden die voor ons liggen. Met de naderende winter en stijgende prijzen voor de energie zal menig rekening onbetaalbaar blijken te zijn. Dit geldt overigens niet alleen voor mensen die gebruik maken van de minimaregelingen want de groep voor wie het betalen van de energierekening problematisch is, wordt steeds groter. Daarom heeft de ChristenUnie vragen gesteld over de schuldhulpverlening in Veenendaal.

  Lees meer over "Grote zorgen over stijgende energieprijzen"
 4. pexels-erik-mclean-7616651.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 10 maart 2022 om 09:08

  Stijgende energieprijzen maken actie urgent

  De energieprijzen vestigen nieuwe records en het door Rusland veroorzaakte afschuwelijke internationale oorlogsconflict heeft een indirect effect op inwoners van Veenendaal.

  ChristenUnie Veenendaal vraagt het college om aan de slag te gaan om energiearmoede structureel tegen te gaan en inwoners in financieel kwetsbare situaties te helpen. De verwachting is dat energieprijzen hoog blijven en dat vraagt korte en lang termijn oplossingen.

  Lees meer over "Stijgende energieprijzen maken actie urgent"
 5. 400x267-wm_veenendaal_oost_02.jpg
  4B - Jonathan van den Heuvel ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jonathan van den Heuvel op 26 februari 2022 om 15:42

  Een duurzaam warmtebedrijf voor Groenpoort

  Het afgelopen jaar is intensief gesproken over de warmtevoorziening voor de nieuwbouwwijk Groenpoort in Veenendaal-Oost. Voor de ChristenUnie fractie is duurzame energievoorziening een belangrijk punt. In onze visie heeft de gemeente een belangrijke rol bij de realisatie van deze ambitie. Voor Groenpoort is tijdens de raadsvergadering van 24 februari besloten dat de gemeente de realisatie en exploitatie van het warmtebedrijf Groenpoort volledig in eigen beheer neemt. Dit alles onder de naam DEVOG.

  Lees meer over "Een duurzaam warmtebedrijf voor Groenpoort"