Berichten over Energietransitie

 1. persbericht-stijgende-energieprijzen.png
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 20 september 2022 om 09:06

  Grote zorgen over stijgende energieprijzen

  ChristenUnie Veenendaal maakt zich grote zorgen over de komende maanden die voor ons liggen. Met de naderende winter en stijgende prijzen voor de energie zal menig rekening onbetaalbaar blijken te zijn. Dit geldt overigens niet alleen voor mensen die gebruik maken van de minimaregelingen want de groep voor wie het betalen van de energierekening problematisch is, wordt steeds groter. Daarom heeft de ChristenUnie vragen gesteld over de schuldhulpverlening in Veenendaal.

  Lees meer over "Grote zorgen over stijgende energieprijzen"
 2. pexels-erik-mclean-7616651.jpg
  3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jeroen van Esseveld op 10 maart 2022 om 09:08

  Stijgende energieprijzen maken actie urgent

  De energieprijzen vestigen nieuwe records en het door Rusland veroorzaakte afschuwelijke internationale oorlogsconflict heeft een indirect effect op inwoners van Veenendaal.

  ChristenUnie Veenendaal vraagt het college om aan de slag te gaan om energiearmoede structureel tegen te gaan en inwoners in financieel kwetsbare situaties te helpen. De verwachting is dat energieprijzen hoog blijven en dat vraagt korte en lang termijn oplossingen.

  Lees meer over "Stijgende energieprijzen maken actie urgent"
 3. kaartje windmolens Ede.PNG
  4B - Jonathan van den Heuvel ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jonathan van den Heuvel op 28 januari 2022 om 11:02

  Standpunt ChristenUnie Veenendaal omtrent windturbines gemeente Ede

  Ede onderzoekt tien locaties voor windturbines. De onderzoekslocatie ten noorden van Veenendaal vinden wij onacceptabel. Ons pleidooi richting de buurgemeenten is om ten alle tijden zorgvuldigheid boven snelheid te verkiezen. In dit stuk willen we u meenemen in onze visie op windturbines om en nabij Veenendaal. Daarbij proberen we de kern van ons standpunt te benoemen, zonder daarmee op alle aspecten van dit vraagstuk volledig te kunnen zijn.

  Lees meer over "Standpunt ChristenUnie Veenendaal omtrent windturbines gemeente Ede"