Berichten over Gemeenteraad

 1. IMG-20220903-WA0004.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 5 september 2022 om 15:54

  In Vertrouwen

  Na een wat rustiger zomerperiode zijn we als fractie en als raad deze week weer gestart. Vorig weekend hebben we als raad, samen met de burgemeester, wethouders, griffie en een aantal medewerkers van de gemeente Veenendaal een raadsconferentie gehad waarin we stil gestaan hebben bij de wijze waarop we samenwerken. Uiteindelijk is alles wat we doen erop gericht om het goede te doen voor Veenendaal. Daarbij helpt het wel als je elkaar beter kent, met elkaar het gesprek aan gaat over hoe je wilt samenwerken maar ook het gesprek voert over integriteit. Wat betekent dat voor ons raadswerk en welke grenzen trek je daarin? Belangrijkste les is uiteraard: gooi het open. Houd het dilemma niet bij jezelf maar deel het.

  Lees meer over "In Vertrouwen"
 2. 20220516_165840.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 17 mei 2022 om 09:29

  Afscheidsreceptie van Henk van Soest en Tineke Bette

  Na gezamenlijk 44 jaar verantwoording gedragen te hebben voor de politiek in Veenendaal, namen Henk van Soest en Tineke Bette op maandag 16 mei afscheid van de Veenendaalse samenleving. Dit deden zij op een afscheidsreceptie in Eltheto die door de kiesvereniging van de ChristenUnie Veenendaal was georganiseerd.

  Lees meer over "Afscheidsreceptie van Henk van Soest en Tineke Bette"
 3. IMG-20220430-WA0006.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 30 april 2022 om 20:08

  De raad op straat

  De afgelopen week zijn veel raadsleden in de weer geweest in alle winkelcentra van Veenendaal. Als gemeenteraad stonden we namelijk op straat om te horen welke suggesties inwoners hebben voor Veenendaal. Daarnaast was er vorige week een avond waarop maatschappelijke organisaties en instellingen uitgenodigd waren om ook hun zegje te doen. Mooi om te zien hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van deze mogelijkheid.

  Lees meer over "De raad op straat"
 4. 20220330_201420.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 30 maart 2022 om 21:58

  De nieuwe fractie heeft de eed afgelegd en kan beginnen!

  Woensdag 30 maart om 19.30 uur begon de raadsvergadering waarin de nieuwe fractie, met zeven leden sterk, tegenover burgemeester Kats de eed heeft afgelegd. De publieke tribune was goed gevuld met familie, geliefden en andere belangstellenden die dit feestelijke moment mochten meemaken.

  Lees meer over "De nieuwe fractie heeft de eed afgelegd en kan beginnen!"
 5. afscheid Henk.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 28 maart 2022 om 19:29

  Henk van Soest neemt afscheid van de gemeenteraad van Veenendaal

  Maandag 28 maart nam Henk van Soest na 22 jaar afscheid van de gemeenteraad. Hij werd toegesproken door de burgemeester, kreeg een koninklijke onderscheiding en sprak zelf ook nog tot de gemeenteraad

  Lees meer over "Henk van Soest neemt afscheid van de gemeenteraad van Veenendaal"
 6. afscheid Jos.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 28 maart 2022 om 18:43

  Jos van den Berg neemt afscheid van de gemeenteraad

  Na een relatief korte periode in de gemeenteraad, ter vervanging van Arjan Koerts, nam Jos van den Berg afscheid. Hij werd toegesproken door de burgemeester en mocht zelf ook het woord voeren. Dat laatste was best een unicum in deze raadsperiode, want zijn afscheidsspeech was ook zijn maidenspeech.

  Lees meer over "Jos van den Berg neemt afscheid van de gemeenteraad"
 7. afscheid Tineke.jpg
  7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Willem van Braak op 28 maart 2022 om 18:24

  Toespraak bij de afscheidsraad van maandag 28 maart 2022

  Na een periode van 20 jaar in de gemeenteraad, nam Tineke Bette afscheid. Behalve dat ze door de burgemeester toegesproken werd en zelf een afscheidsspeech mocht houden, werd ze ook koninklijk onderscheiden. De ChristenUnie Veenendaal is dankbaar voor de vele jaren dat Tineke onze partij heeft vertegenwoordigd.

  Lees meer over "Toespraak bij de afscheidsraad van maandag 28 maart 2022"
 8. 20220316 - Bedankt CU.jpg
  1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 17 maart 2022 om 14:04

  ChristenUnie Veenendaal bedankt kiezers voor het vertrouwen

  De inwoners van Veenendaal hebben in de afgelopen 3 dagen hun stem laten horen. En we zijn dankbaar dat we zeven zetels mochten halen. Het is even slikken dat we niet meer de grootste partij zijn, maar de ChristenUnie mag nog steeds een rol van betekenis spelen. Met dit ontvangen vertrouwen werken we de komende jaren hard verder aan een nog mooier, groener en duurzaam Veenendaal. Dank voor uw stem! Dankzij uw stem op ons kunnen we de komende jaren met zeven raadsleden verder met het bouwen aan een veilig Veenendaal waar iedereen gelijke kansen krijgt. We feliciteren PRO Veenendaal en de SGP met hun mooie resultaten!

  Lees meer over "ChristenUnie Veenendaal bedankt kiezers voor het vertrouwen"
 9. gemeentehuis.jpg
  Foto van Tineke Bette t.b.v. de bijdrage NTA rapport.png
  Door Tineke Bette-van de Nadort op 29 januari 2022 om 11:20

  Geheimhouding rapport wel of niet opheffen

  NRC Handelsblad en het bestuur van de Nasser moskee hebben bij de gemeente Veenendaal een WOB-verzoek gedaan, zij willen inzage in het geheime NTA rapport. Tijdens de behandeling in de raadscommissievergadering op 20 januari 2022 is langdurig gesproken over het raadsvoorstel Opheffen geheimhouding NTA-rapport en dat heeft zijn vervolg gekregen tijdens de behandeling in de raadsvergadering op 27 januari. Namens de ChristenUnie heeft Tineke Bette als woordvoerder aangegeven dat wij de hele kwestie buitengewoon lastig vinden en betreuren. De moslimgemeenschap in Veenendaal is door de hele gebeurtenis geraakt en gekwetst en wij erkennen de pijn.

  Lees meer over "Geheimhouding rapport wel of niet opheffen"