Elke zondag de winkels open in Veenendaal?

Afbeelding bij Koopzondagbesluitwoensdag 22 september 2021

Op 29 september aanstaande wordt in het gemeentehuis een inspraakavond georganiseerd voor ieder die belang hecht aan het wel of niet openstellen van winkels op alle zondagen en christelijke feestdagen.

Tijdens deze inspraakavond kan er gereageerd worden op het initiatiefvoorstel van D66 (mede gesteund door de partijen Lokaal Veenendaal, PvdA, GroenLinks, VVD, ProVeenendaal, Denk en Fractie Saidi) om ook op alle 52 zondagen in het jaar van 6.00 uur tot 22.00 uur winkelopening voor alle winkels in Veenendaal toe te staan. Onder ‘alle zondagen’ worden in het initiatiefvoorstel ook gerekend de christelijke feestdagen: Goede Vrijdag, 1ste en 2de Paasdag, Hemelvaartsdag, 1ste en 2de Pinksterdag, Kerstavond, 1ste en 2de Kerstdag. Daarnaast worden in dit initiatiefvoorstel de openingstijden voor avondwinkels verruimd naar 22.00 uur tot 06.00 uur, onafhankelijk van zon- en feestdagen.

Veenendaal kent nu 12 zondagen per jaar waarop alle winkels open mogen. Dit geldt nu alleen voor alle supermarkten en andere winkels in de levensmiddelenbranche, afhaalzaken en bouwmarkten van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Wilt u inspreken tijdens de inspraakavond? Meld u dan aan. Vooraf aanmelden is verplicht en kan tot dinsdag 28 september 13.00 uur via griffie@veenendaal.nl of telefonisch via 0318 538 538.

In de raadscommissievergadering van dinsdag 5 oktober 2021 zal dit initiatiefvoorstel worden behandeld. In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 14 oktober 2021 zal het uiteindelijke besluit genomen worden over dit initiatief met deze grote uitbreiding van de winkeltijden op zondag en de christelijke feestdagen in Veenendaal.

Als ChristenUnie zijn wij tegen dit Initiatiefvoorstel. We hechten vanuit ons geloof en wat we daarover uit de Bijbel begrijpen veel waarde aan de zondag als collectieve rustdag. Daarnaast zijn een 24-uurs economie, de moeilijke positie van de kleine winkelier en de aantasting van de positie van werknemers voor ons eveneens redenen om tegen deze onbeperkte openingstijden te zijn.

« Terug

Archief > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari