Een stage bij jubilerend Onder Ons

IMG-20240226-WA0005.jpg
1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 26 februari 2024 om 14:37

Een stage bij jubilerend Onder Ons

"Ik kan de 19e wel"

En dus viel ik met m'n neus in de boter op het jubileumfeest van Onder Ons in Veenendaal.
Met enige regelmaat draai ik vanuit m'n rol als raadslid van ChristenUnie Veenendaal een paar uur of een dagdeel mee bij initiatieven of bedrijven om te zien en te horen wat er speelt en wat er gebeurt. Meestal als zomerstage in een tijd waarin er minder vergaderingen van de raad zijn.
Vorig jaar nodigde Jannie Roelofsen me uit voor zo’n 'stage' bij "Kom onder Ons", de twee-wekelijkse maaltijd voor mensen die niet alleen willen eten. Toen ik de 19e plande, wist ik nog niet dat dit een feestavond zou zijn.
Het was een gedenkwaardige avond, niet in de laatste plaats omdat Onder Ons inmiddels alweer 10 jaar bestaat onder de gedreven en inspirerende leiding van Jan en Jannie.
Maar ook om de grote ploeg vrijwilligers te zien die met grote regelmaat vele uren meedraaien om anderen een fijne tijd te bezorgen. En om de enthousiaste verhalen te horen van de mensen die komen eten en zo een gezellige avond hebben. Mensen die anders alleen moeten eten, mensen die hier anderen (of soms zelfs een nieuwe liefde) ontmoeten, verhalen die gedeeld worden, de gezelligheid die er is. En wat me vooral opviel: het is een plek waar je gezien wordt én waar je gemist wordt. Er wordt naar elkaar omgekeken en ik denk dat dat misschien nog wel het meest waardevolle is van deze maaltijden en ook van Onder Ons.
Het was onwijs leuk om een avond mee te mogen helpen en mee te genieten. En ik kom zeker nog een keer onder ons!
IMG-20240226-WA0006

Labels: , , ,