Werkbezoek aan Mozaïek 0318

IMG-20240212-WA0003.jpg
3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Jeroen van Esseveld op 12 februari 2024 om 20:57

Werkbezoek aan Mozaïek 0318

Op woensdagmiddag 3 februari lopen Sanny Brunekreeft, Rosita Bussink en Jeroen van Esseveld de kantoren in van Mozaïek 0318. Tegelijkertijd stormen kinderen naar binnen die komen oefenen voor een koortje wat de komende weken in de diensten van deze nog jonge kerk zal optreden. Wij worden ontvangen door Gerda te Roller. Zij is in deze kerk verantwoordelijk voor serve en care. Hieronder valt alles op het gebied van pastoraat en diaconaat. Want de grote en nog groeiende kerk krijgt heel wat verzoeken binnen die door een klein team van betaalde krachten maar een veel grotere groepen vrijwilligers wordt gedaan. 

Ons bezoek brengt ons door het gebouw heen en laat iets zien van de organisatie achter Mozaïek 0318. Maar ons bezoek brengt ons vooral in contact met de mensen die ons verhalen vertellen over hun mooie en verantwoordelijk werk. Een groot deel van de vragen waar Gerda en haar team mee te maken hebben zijn praktisch van aard. Verhuizingen, tijdelijke woonruimte of soms zelfs plekken die gezocht moeten worden voor kinderen die voor kortere of langere tijd een pleeggezin zoeken. Ook steeds meer organisatie in Veenendaal willen gebruik maken van het grote netwerk wat de kerk heeft.
Maar er komen ook allerlei andere vragen boven water. Vragen die gaan over eenzaamheid. Mensen die worstelen met gedachten rond zelfdoding. Uiteraard ook allerlei geloofsvragen worden besproken door het bevlogen team. Er moest geleerd worden om de stroom van vragen aan te kunnen. Expertise wordt van buitenaf gehaald als dit helpend is. Ook worden grenzen ontdekt, want niet alles kan door een kerkgemeenschap opgelost worden.
Wij zijn blij dat we de mensen achter de kerk Mozaïek 0318 mochten ontmoeten. Als ChristenUnie Veenendaal proberen we de uitdaging die zij tegenkomen in het pastorale en diaconale werk te vertalen naar de politiek. Samen mogen we werken aan herstel van het individu en de Veense samenleving.

Labels: , , , , ,