Mijn politieke activiteiten van de afgelopen maanden

pexels-vika-glitter-1648396.jpg
3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Jeroen van Esseveld op 30 november 2023 om 14:18

Mijn politieke activiteiten van de afgelopen maanden

Wanneer relaties stuklopen en daar zijn kinderen bij betrokken dan is dat regelmatig een oorzaak voor allerlei problemen. Dit noemde de medewerkers van SAVE en CJG als een belangrijke oorzaak voor de problemen waar zij tegenaan lopen. Daarom dachten wij als fractie van de ChristenUnie dat de tijd rijp was om aandacht te vragen voor relatiecursussen.

Afgelopen maand werd er gesproken over het voorgenomen beleid voor 2024 en de jaren daarna. Namens de ChristenUnie mocht ik een motie indienen met de titel: ruimte voor je relatie. Daarin vroegen we het college onder andere om te inventariseren welke initiatieven er zijn om duurzame relaties te verstevigen. De wethouder nam een deel van de motie over en heeft toegezegd hier in de komende jaren aandacht voor te hebben. 
De maand erna hebben we gesproken over het integraal beleidskader sociaal domein. In dit stuk worden de kaders gegeven voor alles in het sociaal domein voor de komende vier jaar. Veel van wat wij belangrijk vinden als ChristenUnie is in dit beleidskader terechtgekomen. 
Zo hebben we gepleit voor een aanpak waar niet meer de regels het uitgangspunt zijn maar de mens het vertrekpunt is voor al ons handelen. Daarnaast is de vroeg erop methode steeds meer onderdeel van de uitvoering. Dit zorgt ervoor dat de (financiële) problemen eerder aangepakt kunnen worden en de schulden niet steeds verder oplopen. Maar we hebben ook gepleit voor meer samenwerking tussen alle partijen die zich inzetten voor die mensen die net buiten de minimaregelingen vallen.

Labels: , , , , , , ,