Armoede is een zorg voor iedereen

IMG-20231028-WA0003.jpg
3B - Jeroen van Esseveld ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Jeroen van Esseveld op 28 oktober 2023 om 19:26

Armoede is een zorg voor iedereen

Armoede kan niet alleen worden opgelost door de overheid. Wel kan er meer worden samengewerkt tussen de overheid en allerlei particuliere initiatieven die doen aan armoedebestrijding. Dat was een van de uitkomsten die de ChristenUnie raadsleden Sanny Brunekreeft en Jeroen van Esseveld hadden met Jacco van den Essenburg van Stichting Burgerinitiatief Nederland. 

Vanuit Woudenberg begonnen heeft deze stichting oog voor de verborgen armoede. De stichting probeert mensen niet alleen met voedsel te helpen maar biedt een totaalpakket aan van hulp. Dit zorgt ervoor dat mensen niet afhankelijk worden van de hulp maar hierdoor ondersteuning krijgen die mensen weer zelfstandig en onafhankelijk maakt. Zo helpt deze stichting inmiddels ook 120 gezinnen in Veenendaal. Gezinnen die net geen aanspraak maken op de steun die de gemeente geeft. Ze komen net boven de inkomensgrens en dus verdienen ze te veel. Tegelijkertijd is het toch te weinig om de bijvoorbeeld de schoolkosten te betalen. 
Hier springt het burgerinitiatief bij. Daar waar de gemeente niet meer kan helpen proberen wij te ondersteunen. Het boeiende gesprek nodigt uit om samen verder na te denken hoe met vereende krachten de armoedeproblematiek zo klein mogelijk te maken.IMG-20231028-WA0004

Labels: , , , ,