Open je ogen voor mensenhandel

uitbuiting.jpg
1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 25 mei 2023 om 12:05

Open je ogen voor mensenhandel

Illegale prostitutie, arbeidsuitbuiting, criminele uitbuiting. Wellicht kun je het je niet voorstellen maar ook in Veenendaal komen dit soort situaties van mensenhandel voor.

De signalen die er in Veenendaal zijn, richten zich vooral op de aanwezigheid van illegale prostitutie en eventuele slachtoffers die hierbij in beeld zijn. Daarnaast zijn er signalen van arbeidsuitbuiting. Er wordt regelmatig gecontroleerd bij locaties waar sprake is van verblijf van arbeidsmigranten in welke vorm dan ook. In een enkel geval schuurt dit aan tegen arbeidsuitbuiting. Over criminele uitbuiting zijn geen directe cijfers bekend. Wel is bekend dat in de wereld van de drugshandel criminele uitbuiting geregeld voorkomt en dat ook Veense jongeren hierin verstrikt raken.
Gemeenten zijn in de aanpak van mensenhandel verantwoordelijk voor preventie, signalering, handhaving, veiligheid en zorg.
Als ChristenUnie hebben we de afgelopen jaren meerdere keren gevraagd om een plan van aanpak
hiervoor. Dat plan ligt er nu. We zullen de komende jaren alert blijven op de voortgang.
Op woensdag 24 mei jl is op het Kees Stipplein het startsein gegeven voor een campagne van comensha: “Open je ogen”. Want mensenhandel is dichterbij dan je denkt.
Neem de komende weken vooral een kijkje! Wellicht worden ook jouw ogen geopend en kunnen we samen recht doen aan de slachtoffers van mensenhandel.

Labels: , , , , , ,