Meer woningen voor starters!

20220111 - CU Veenendaal woningen.jpg
4B - Jonathan van den Heuvel ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Jonathan van den Heuvel op 23 maart 2024 om 10:18

Meer woningen voor starters!

In een vorige raadsvergadering hebben we twee besluiten kunnen nemen die jongeren en starters gaan helpen om een woning te vinden in Veenendaal! Dit is ook één van de speerpunten uit ons verkiezingsprogramma.

Als eerste is besloten om de bovengrens - de grens tot wanneer je een starterslening kan aanvragen - te verhogen tot 390.000 euro. Daarmee wordt nu in Veenendaal de landelijke betaalbaarheidsgrens gevolgd. Dit voorstel - via een amendement waarbij VVD en ChristenUnie samen optrokken - verruimd de grens met ca. 10% t.o.v. het collegevoorstel. Daarbij hebben we er samen met de VVD voor kunnen zorgen dat ook een deel van de betaalbare eengezinswoningen kunnen worden gekocht met een starterslening. Dit zorgt ervoor dat starters niet alleen kunnen kiezen uit appartementen, maar dat hun keuzemogelijkheden met een starterslening zijn vergroot. 

Het tweede besluit van de avond betrof een bestemmingsplanwijziging voor de herontwikkeling van het noordelijkere deel van de Tuinstraat ter hoogte van voorheen de BCC. De Tuinstraat kan de komende jaren herontwikkeld worden tot een plek waar vooral jongeren en starters een woning kunnen vinden. Met deze eerste fasen worden 130 woningen toegevoegd waardoor er een begin wordt gemaakt met een nieuwe identiteit voor de Tuinstraat. Fijn dat onze eigen wethouder Stoobosscher zich daarvoor heeft hard gemaakt. 

Labels: , , , , , ,