Het Ambacht: een nieuwe stadswijk in Veenendaal

ontwikkelkader het ambacht.jpg
4B - Jonathan van den Heuvel ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Jonathan van den Heuvel op 23 maart 2024 om 10:42

Het Ambacht: een nieuwe stadswijk in Veenendaal

Afgelopen week heeft de gemeenteraad het ontwikkelkader voor de herontwikkeling van het Ambacht besproken en vastgesteld. Een ambitieus plan waar onze eigen wethouder zich sterk voor heeft gemaakt. 

Als ChristenUnie fractie zijn we dan ook buitengewoon tevreden met dit plan. Wij zien veel terug van wat voor ons belangrijk is. Huisvesting voor jongeren en ouderen, basisvoorzieningen in de buurt, een kwalitatief goede openbare ruimte en een wijk die inzet op duurzame en gezonde vormen van vervoer.

Met de herontwikkeling van het Ambacht verkleurd een bestaand bedrijventerrein naar een moderne stadswijk waarin ongeveer 2000 woningen inclusief voorzieningen worden gerealiseerd. De nieuwe wijk heeft straks een sterk stedelijk karakter, waarmee het voor Veenendaal qua type wijk iets wordt wat we nog niet kennen. Een wijk voor jongeren en ouderen die hoofdzakelijk opzoek zijn naar een appartement. Het parkeren wordt opgelost in gebouwde parkeerhubs, waardoor de leefbaarheid in het gebied toeneemt en gezonde en duurzame vormen van mobiliteit, zoals de fiets, te voet of de bus worden gestimuleerd. Als alle ambities gerealiseerd worden een stadswijk om straks trotst op te zijn. 

Labels: , , , ,