Hoogspanningskabels ondergronds!

Hoogspanning veenendaal.jpg
10B Margaretha Riemens van Zetten ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Margreta Riemens-van Zetten op 23 december 2023 om 15:09

Hoogspanningskabels ondergronds!

En heeft u het bericht gelezen? In 2024 gaat gestart worden met het onder de grond brengen van de hoogspanningskabels. Zie het bericht in de Rijnpost van 19 december 2023”:Veense hoogspanningskabels gaan in 2024 onder de grond

Hoogspanningskabels en de ChristenUnie Veenendaal hebben een nauw lijntje met elkaar. Tineke Bette heeft in de periode dat zij in de gemeenteraad zat, zich volop ingezet om de kabels onder de grond te krijgen. En mijn eerste stuk in de gemeenteraad als schaduwraadslid was in 2022 het bestemmingsplan van de hoogspanningskabels. Ja soms is er een lange adem nodig om een verandering te weeg te brengen. Dat is ook politiek, door blijven gaan, omdat je ervan overtuigd bent dat het ten goede komt van de inwoners. 

Er was tijd nodig om het project uit te werken. En dat is maar goed ook, want door extra onderzoek is gebleken dat het aantal bomen dat gekapt moet worden teruggebracht kan worden van 1325 naar 44 bomen! Dit is een grote winst, die de ChristenUnie van harte ondersteunt. Een boom is belangrijk voor het klimaat. Een boom draagt bij aan COreductie en heeft een positieve bijdrage aan de waterhuishouding.  

Dus vier aan het einde van het jaar het feestje met ons mee en hef uw glas op deze mooie stap. Want dit komt ook uw gezondheid ten goede. Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat hoogspanningslijnen effect hebben op de gezondheid zie RIVM gezondheidseffecten hoogspanningslijnen.  

In 2024 zal ik mij in blijven zitten als schaduwraadslid voor een fijne en gezonde leefomgeving voor u als inwoner van ons mooie Veenendaal.  

Labels: ,