Visie recreatie en toerisme

klompenpad-turfvelderpad-9.jpg
9B - Rick Moerman ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Rick Moerman op 13 juni 2023 om 14:38

Visie recreatie en toerisme

Op 7 juni is de visie recreatie en toerisme besproken. Tijdens deze raadscommissie konden we onze wensen en bedenkingen bespreken. ChristenUnie Veenendaal ziet een aantal kansen en verbeterpunten voor deze visie.

We vinden goede fiets- en wandelroutes door Veenendaal erg belangrijk. Zo zien we graag dat er nieuw leven wordt geblazen in de NS-wandelingen. Ook zien we graag een verbetering rondom de OV-fietsen bij onze stations. Goede wandel- en fietsknopen vinden we belangrijk. Veenendaal is ‘Fietsstad 2020’ geworden en we zien nog mooie kansen liggen om dit verder te benutten. Bovendien mogen vaarroutes door Veenendaal niet vergeten worden.

Daarnaast zien we kansen om onze binnenstad aantrekkelijker te maken. Zo kan het sanitair verbeterd worden, door openbare toiletten en waterpunten toe te voegen. Ook zou gekeken kunnen worden naar onze pleinen, zoals het Scheepjeshofplein. Dit is nu nog een vrij ‘leeg’ plein. We zien bovendien nog ruimte in de binnenstad voor extra groen op straat. Op deze manier kunnen we het groene karakter van Veenendaal nog verder doortrekken.

Om bewegen dichtbij huis verder te bevorderen, zouden we graag energy floors op de markt, een fitnessplein in de wijk en een pumptrack in het stadspark zien. Dit is goed voor onze gezondheid en ontspanning.

Al met al zien we nog genoeg mooie kansen en initiatieven voor Veenendaal op het gebied van recreatie en toerisme!

Labels: , , , , , ,