Werkbezoek bij Bo viert feest

20220817_101231.jpg
7B - Willem van Braak ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Willem van Braak op 17 augustus 2022 om 14:33

Werkbezoek bij Bo viert feest

Sanny Brunekreeft, Margreta Riemens en Willem van Braak gingen op werkbezoek bij de stichting Bo viert feest. Op de locatie van Boxinn aan de Kernreactorstraat werden zij hartelijk welkom geheten door Manon Caron en Karin van Hensbergen. Ze kregen een inkijkje in het werk van de stichting en ook fysiek in wat zij allemaal aan materiaal ter beschikking hebben voor een kinderfeestje. 

Bo viert feest bestaat nu ongeveer negen jaar en is opgezet om kinderen uit gezinnen die niet zoveel te besteden hebben toch een mooi verjaardagsfeestje te kunnen bieden. De stichting doet haar werk op vrijwillige basis en heeft ongeveer acht mensen die zich bezig houden met dit mooie werk. De aanvragen voor een kinderfeestje komen binnen doordat gezinnen betrokken zijn bij een hulporganisatie. Dan moet je denken aan de voedselbank, stichting Present, Schuldhulpmaatje, CJG en zo nog een aantal organisaties in Veenendaal.

Bij het realiseren van een kinderfeestje hoort een zogenaamde feestbox, waarin tegoedbonnen zitten voor een verjaardagstaart, een budget om een traktatie in de klas te kunnen geven en ook een arrangement bij een aantal locaties waar het feestje gevierd kan worden. Afhaallocatie is de Cultuurfabriek, een zeer toegankelijke locatie waarbij eventuele schaamte voor het in aanmerking komen voor zoiets enorm verminderd kan worden.

Stichting Bo viert feest kan haar werk doen door giften en sponsoring. Er worden ook projecten gedraaid op basisscholen om aandacht te vragen voor het fenomeen dat niet iedereen zomaar in staat is een kinderfeestje te organiseren. Bekend probleem is dat een kind dat niet in staat is een feestje te geven ook niet wordt uitgenodigd op andere feestjes. Hier vraagt Bo viert feest aandacht voor. Mooi is ook dat de kinderburgemeester van Veenendaal ambassadeur is van de stichting.

De ChristenUnie Veenendaal dankt de stichting Bo viert feest voor de hartelijke ontvangst. Sanny, Margreta en Willem zijn zeer onder de indruk van het werk van Bo viert feest. Vooral ook als je je realiseert dat er in Veenendaal 800 kinderen in de basisschoolleeftijd onder de armoedegrens leven. Helaas is het werk van dit soort organisaties dan keihard nodig.

Deel dit bericht

Labels: , , , , ,