De raad op straat

IMG-20220430-WA0006.jpg
1B - Sanny Brunekreeft - Lagerweij ChristenUnie Veenendaal.jpg
Door Sanny Brunekreeft - Lagerweij op 30 april 2022 om 20:08

De raad op straat

De afgelopen week zijn veel raadsleden in de weer geweest in alle winkelcentra van Veenendaal. Als gemeenteraad stonden we namelijk op straat om te horen welke suggesties inwoners hebben voor Veenendaal. Daarnaast was er vorige week een avond waarop maatschappelijke organisaties en instellingen uitgenodigd waren om ook hun zegje te doen. Mooi om te zien hoeveel mensen gebruik hebben gemaakt van deze mogelijkheid.

We hebben veel waardevolle opmerkingen en suggesties gehoord maar er kwam ook klein leed langs. Zaken die voor een individuele inwoner heel vervelend kunnen zijn en waarvan men graag wil dat het opgelost wordt.

Er kwamen bijvoorbeeld opmerkingen over overlast van fietsers in de Hoofdstraat en overlast van hondenpoep. Maar ook thema’s als meer biodiversiteit in de bermen, zorg over hoe we mensen op langere termijn zowel mentaal als fysiek weerbaar houden en de wens voor een natuurbegraafplaats. En er waren mensen die kwamen vertellen dat ze vinden dat het in Veenendaal goed geregeld is. Ook dat is fijn om te horen.

De komende tijd wordt alles wat opgehaald is, verwerkt. Hiermee worden de zaken die aangedragen zijn, op de agenda van de gemeenteraad gezet. Als raadsleden zullen we deze inbreng wegen en nemen we eind mei een besluit over het raadsakkoord.

Was je niet in de gelegenheid om te laten weten wat je belangrijk vindt? Dan kan dat ook digitaal via raadsakkoord.veenendaal.nl.

Deel dit bericht

Labels: , , ,