Berichten over woningbouw

 1. Afbeelding bij bijdrage Visie Tuinstraat.png
  ChristenUnie Veenendaal GR18 -9
  Door Henk van Soest op 26 februari 2022 om 16:07

  Visie Tuinstraat

  Wie kent de Tuinstraat niet. De straat tussen de Hoofdstraat en de Corridor. Een straat waar veel aan- en afvoer van goederen plaats vindt. Een straat die je niet direct als aantrekkelijk voorbeeld aan anderen laat zien. Met alle betrokkenen is er nu een visie gemaakt voor deze straat. Doel is dat deze straat een moderne woon- en leefstraat wordt. Met bebouwing op die plaatsen waar dat kan. Met groen en duurzaam materiaal. In deze visie is de Tuinstraat wel een voorbeeldstraat.

  Lees meer over "Visie Tuinstraat"
 2. Afbeelding bij bijdrage Groenpoort.jpg
  4B - Jonathan van den Heuvel ChristenUnie Veenendaal.jpg
  Door Jonathan van den Heuvel op 23 februari 2022 om 11:28

  Groen licht voor Groenpoort

  Met het vaststellen van het bestemmingsplan en de oprichting van het warmtebedrijf Groenpoort wordt een grote stap gezet naar de realisatie van de laatste uitbreidingswijk van Veenendaal. Een prachtig plan waardoor er bijna 1.000 woningen gerealiseerd gaan worden. De wijk Groenpoort krijgt een goede mix van woningen, waarbij nadrukkelijk aandacht is voor sociale en betaalbare woningen, duurzaamheid en groen. Dit in lijn met de visie van de ChristenUnie op het thema Wonen. Als slotstuk zal later dit jaar ook de school Groenpoort in het bestemmingsplan worden opgenomen.

  Lees meer over "Groen licht voor Groenpoort"
 3. Afbeelding bij bijdrage voor de website betreft 10 miljoen.jpg
  Foto van Tineke Bette t.b.v. de bijdrage NTA rapport.png
  Door Tineke Bette-van de Nadort op 10 januari 2022 om 17:29

  10 miljoen subsidie voor Veenendaal

  Er komen meer kansen voor starters op de woningmarkt in Veenendaal. Het Rijk en de provincie Utrecht hebben 10 miljoen euro toegekend vanuit de Woningbouwimpuls-subsidie om het oude bedrijventerrein Het Ambacht te transformeren tot een woongebied. Het plangebied loopt van de Nijverheidslaan tot aan de Groeneveldselaan.

  Lees meer over "10 miljoen subsidie voor Veenendaal"