Blijf op de hoogte

Logo gemeente Veenendaal.jpgwoensdag 14 juli 2021

Je stem laten horen heeft wel degelijk zin. Dat is ook weer gebleken in de afgelopen maand. Door een wetswijziging is het per 1 juli 2021 niet meer noodzakelijk om de openbare bekendmakingen te publiceren op de Gemeentepagina in het huis-aan-huisblad De Rijnpost. Deze bekende mededelingen over aangevraagde en verleende vergunningen behoeven alleen nog maar digitaal gepubliceerd te worden.

Een heel aantal inwoners van Veenendaal vonden dit geen goed idee en lieten van zich horen. Verschillende mensen hebben ons gebeld en e-mails werden aan onze fractie gestuurd om te vragen of het toch niet mogelijk was de publicatie op de Gemeentepagina te behouden. Een substantieel deel van de inwoners is immers niet bekend met internet of maakt er weinig gebruik van. Hierdoor zouden veel inwoners de openbare bekendmakingen missen.

Samen met de PvdA heeft de ChristenUnie zich hiervoor ingezet. Tijdens de behandeling van de Kadernota is door middel van een ingediende en breed gesteunde motie bewerkstelligt dat de openbare bekendmakingen, in afgeslankte vorm, op de Gemeentepagina blijven bestaan.

Je stem laten horen, heeft wel degelijk zin.

« Terug

Archief > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari