Herinrichting Duivenweide en Kerkewijk

Gebied Duivenweide en Kerkewijk.jpgmaandag 17 mei 2021

Al langere tijd zijn er wensen en ideeën voor het gebied Duivenweide en Kerkewijk. Tijdens de consultatie in oktober 2020 werd aan de raad om richtinggevende uitspraken gevraagd voor wat betreft visie en eventuele herinrichting van de Duivenweide en een gedeelte van de Kerkewijk.
Tijdens de behandeling in de raadsvergadering van 10 mei heeft Tineke Bette namens de ChristenUnie complimenten gegeven voor dit goede raadsvoorstel. In de uitwerking van de scenario’s zien wij als ChristenUnie een goede weergave van die consultatie terug, daar zijn we zeer content mee.

Dit gebied Duivenweide en Kerkewijk zal door herinrichting een verbetering ondergaan waarbij het aanzien van de openbare ruimte verbetert. Er komt onder andere meer groen en een veiliger fietsverbinding door de Duivenweide, vanwege een andere fietsaansluiting op de Kerkewijk. De ChristenUnie is een groot voorstander van meer groen in de stad en veilige fietsverbindingen, dat juichen wij dus toe. Daarnaast geeft dit raadsvoorstel goed weer wat Veenendaal met dit gebied wil:

  1. Herinrichting Kerkewijk: Lampegietersplein
  2. Verleggen fietspad en een nieuwe en verbeterde fietsenstalling
  3. Combinatie parkeren en kleinschalige evenementen
  4. Hortus Culturis: groen en verblijf achter de Frisiavilla.

De kosten van de diverse onderdelen zijn nu bekend. Bij de Kadernota, die in juli zal plaatsvinden, komt er een voorstel inzake de financiële uitwerking van het raadsvoorstel.

Wij wachten die uitwerking in de Kadernota met belangstelling af.

« Terug

Archief > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari