Hart voor jongeren bij Youth for Christ

YFC bezoek.jpgvrijdag 30 april 2021

Het raadslidmaatschap voor de Christenunie Veenendaal betekent veel en lang vergaderen, zou zomaar het beeld kunnen zijn dat bij u leeft. En eerlijk is eerlijk: dat hoort er wel bij ja. Maar het werk als raadslid kent meer facetten en één van die facetten is het contact met inwoners en organisaties. Raadslid Willem van Braak was te gast bij Youth for Christ Veenendaal en mocht via een gesprek met Anne-Marieke Landwaart-Slok weer meer te weten komen over de nieuwste ontwikkelingen in hun werk.

Anne-Marieke en haar collega’s zijn direct na de uitbraak van Corona op zoek gegaan naar activiteiten die coronaproof gedaan kunnen worden en hebben een paar prachtige initiatieven opgezet. Op vrijdagmiddag hebben ze kinderen in de leeftijd van Groep7/8 en brugklas op bezoek in de Seinpost voor een leuke spelletjesmiddag. Een geweldig mooi moment voor de kinderen om elkaar te ontmoeten. Alles binnen de coronaregels uiteraard.
Ook hebben ze een groep mbo-leerlingen die in de Seinpost hun online lessen komen volgen, zodat die uit hun thuisisolatie komen en ook daadwerkelijk met school bezig zijn. Ze krijgen daarbij ook huiswerkbegeleiding.
Een laatste project is het online koppelen van jonge meiden aan jonge vrouwen om zo een steun te kunnen vinden in de moeilijkheden van de puberteit. Zeker nu tijdens lockdownperiodes is het zo belangrijk dat jonge meiden een identificatiefiguur hebben in hun onzekerheden.
Mooi om zoveel hart en drive voor jongeren te zien bij Anne-Marieke en haar collega’s. Bidt u ook mee voor dit prachtige, maar ook zo broodnodige werk?

« Terug

Archief > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari