Ons uitgangspunt is de inwoner van Veenendaal

csm_CU_Jeroen_van_Esseveld_8e60332473.jpgzaterdag 24 april 2021

In de raadsvergadering van 22 april heeft de raad ingestemd met de Integrale verordening voor het sociaal domein. In een verordening worden de wettelijke en juridische kaders gegeven voor de uitvoering door de medewerkers van de gemeente.

Nu waren er diverse verordeningen die het werken in het sociale domein bij multi problematiek lastig maakte. De Integrale verordening verenigt de verschillende verordeningen en maakt het voor de werkers in het sociaal domein overzichtelijker.

Bij de behandeling van dit raadsvoorstel heeft Jeroen van Esseveld namens de ChristenUnie nadrukkelijk aandacht gevraagd voor het belang van de inwoners van Veenendaal. Dit belang dat de burger centraal staat, moet bij de uitvoering van deze verordening het belangrijkste uitgangspunt zijn. In het verlengde hiervan heeft de ChristenUnie samen met SP zich sterk gemaakt voor de vrijstelling van giften tot €1200,- per jaar voor mensen in de bijstand. Blij en verheugd zijn wij dat met een meerderheid in de raad dit voorstel, ten behoeve van de burger die het financieel niet al te breed heeft, gerealiseerd is. Want waar we kunnen, willen we helpen.

« Terug

Archief > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari