Ruimte om te leren in Veenendaal Oost

onderwijs veenendaal oost.jpg22-02-2021 13:33

Op vrijdag 19 februari zijn vanuit de fractie van de ChristenUnie Sanny Brunekreeft en Willem van Braak op werkbezoek geweest bij basisschool Balans in het Ontmoetingshuis in Veenendaal Oost. Ze werden hartelijk ontvangen door directeur Peter van Breemen die hen rondleidde in het Ontmoetingshuis, waar naast basisschool Balans ook de basisscholen Tamim en De Bron zijn gevestigd.

Waar je ook komt in het onderwijsgedeelte van het Ontmoetingshuis zie je dat er een groot ruimtegebrek is. Ruimtes die origineel als leerplein zijn bestemd, worden nu structureel gebruikt voor het plaatsen van groepen. Alle onderwijsverdiepingen in het Ontmoetingshuis zitten vol en een school als De Bron heeft al diverse groepen buiten het gebouw gehuisvest. Ook Balans zal hier niet aan ontkomen en Tamim gaat zelfs een instroomgroep in een tent op de binnenpatio plaatsen na de meivakantie. Ook personeel dat aanwezig was, sprak hun zorg uit over de situatie waarin nu onderwijs gegeven moet worden.

De gemeenteraad heeft in oktober 2020 een motie aangenomen die het college oproept om samen met de schoolbesturen naar oplossingen voor het ruimteprobleem in het Ontmoetingshuis te  kijken. Het overleg hierover zal binnenkort plaatsvinden. Na dat overleg zal de wethouder Onderwijs scenario’s aan de raad voorleggen die mogelijk een oplossing zijn voor het ruimteprobleem in het Ontmoetingshuis.

De ChristenUnie is er na dit werkbezoek nogmaals van overtuigd dat er een ingewikkeld en reëel probleem is voor de onderwijsruimte in Veenendaal Oost. Gezien het feit dat er ook in de komende jaren nog veel woningen in Veenendaal Oost worden gebouwd , zal er echt een goede oplossing moeten komen. Met de genoemde basisscholen zien wij met grote belangstelling uit naar het vervolg, want er moet wel ruimte zijn om te leren.

« Terug

Archief > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari