ChristenUnie wil onderzoek naar tweede aansluiting op Rondweg-Oost

Schermafdruk 2017-12-27 10.48.02maandag 15 januari 2018

Eind december 2017 stemde de gemeenteraad over door de provincie aangedragen varianten voor aanpassing van de Rondweg-Oost (N233). Alleen als de leefbaarheid voor omwonenden wordt gegarandeerd, mag de Rondweg-Oost naar de mening van de raad worden verbreed naar 2x2 rijstroken. Daarvoor is een forse extra investering nodig. In maart 2018 moet duidelijk worden of Provinciale Staten van Utrecht hieraan haar medewerking zal geven.

De fractie van de ChristenUnie wil de zaak ook praktisch blijven bekijken.  “Wij willen onderzoek doen naar de mogelijkheid van een tweede ontsluiting van Veenendaal-Oost op de Rondweg-Oost”, liet de lijsttrekker voor de ChristenUnie, Engbert Stroobosscher, afgelopen week weten in een interview in De Rijnpost.

Ook volgens veel bewoners van de Veense nieuwbouwwijk ‘Veenendaal-Oost’ is daar behoefte aan. Temeer nu er waarschijnlijk ook een Lidl komt.

Zo wordt voorkomen dat verkeer dat de wijk uit gaat (wil) niet vast komt te staan in de woonstraten. De ChristenUnie wil weten of het mogelijk is om aan deze wens tegemoet te komen. Daarom zal deze wens worden overgebracht aan de Provinciale fractie van de ChristenUnie. Ook zullen wij het na de verkiezingen nieuw te vormen college vragen de mogelijkheid van een tweede ontsluiting op de Rondweg Oost te onderzoeken.

Kijk voor ons volledige verkiezingsprogramma op https://veenendaal.christenunie.nl/page/24511

Labels
Verkeer & Vervoer
Verkiezingen

« Terug naar homepage

Reacties op 'ChristenUnie wil onderzoek naar tweede aansluiting op Rondweg-Oost'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.