Arjan Koerts kandidaat voor de Tweede Kamer

Foto Arjan Koerts bij persbericht.jpgwoensdag 13 september 2023

Maandag maakte de ChristenUnie de conceptkandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november a.s. bekend. Op plaats 29 staat Arjan Koerts uit Veenendaal. Arjan was van 2014 tot 2021 raadslid in Veenendaal en tot vorig jaar Statenlid in de provincie Utrecht. Daar heeft hij zich altijd ingezet voor een sterke regio en gelijke kansen voor iedereen.

Arjan (47 jaar), getrouwd en vader van twee kinderen, woont in de wijk het Franse Gat in Veenendaal. Hij is ruim 20 jaar werkzaam in het sociaal domein en zet zich in voor goede en bereikbare zorg voor iedereen. Dat deed hij ook in de lokale en provinciale politiek. In Veenendaal zette hij zich onder meer in voor een maatwerkbudget zodat ondersteuning op maat mogelijk werd, ook al zaten regels in de weg. Hij was lid van de Regiocommissie Foodvalley waar hij zich bezig hield met het versterken van de regionale economie dankzij de RegioDeal. In de provincie was hij de aanjager van investeringen in de bereikbaarheid van onze regio en de toegankelijkheid van het openbaar vervoer.

Op dit moment is Arjan lid van het Aanjaagteam Politieke Participatie van mensen met een beperkingen. Dit team, dat is ingesteld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en bestaat uit politici die zelf een beperking hebben, vraagt aandacht voor inclusie en kansengelijkheid binnen en buiten de politiek.

Arjan: “Ik geloof in een samenleving waarin iedereen kansen krijgt en verantwoordelijkheid neemt. Waarin iedereen van waarde is en we naast mensen staan die hulp nodig hebben. Ook de overheid heeft hierin een verantwoordelijkheid. Dat is waar de partij voor staat, waarin ik me herken en geïnspireerd vanuit het geloof voor inzet. Ik voel me vereerd dat ik dit nu mag doen vanaf een plek op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer.”

Sanny Brunekreeft (fractievoorzitter): “Arjan is een kundig, betrouwbaar en positief ingesteld mens die zich vanuit zijn geloof inzet voor de samenleving en vooral in mogelijkheden denkt.
In hem zien wij een goede regiokandidaat die zicht heeft op de problematiek in de Foodvalley, bijvoorbeeld als het gaat om mobiliteit. Daarnaast heeft hij door zijn ervaring in het sociaal domein een antenne ontwikkeld voor hoe zaken beter kunnen en weet hij dat te vertalen in concrete acties. We zijn blij dat er weer een Veenendaalse kandidaat op deze kieslijst vertegenwoordigd is en wensen Arjan zegen toe in dit proces”

Gijsbert Juffer, voorzitter van het bestuur van ChristenUnie Veenendaal: “we zijn verheugd met de kandidaatstelling van Arjan. Met Arjan heeft de ChristenUnie een politicus op de lijst met zowel een groot hart voor als ook veel ervaring en kennis van het Sociaal Domein.”

 De kandidatenlijst wordt definitief vastgesteld door de leden tijdens het partijcongres op 30 september a.s.

« Terug