Wij doorbreken de cirkel van geweld

CU_Sanny_Brunekreeft.jpg16-07-2021 18:09

Huiselijk geweld en kindermishandeling zijn zaken die ook in Veenendaal spelen. Vorig jaar was ook een stijging te zien van huiselijk geweld ten opzichte van 2019. Vaak hebben mensen in de omgeving wel een gevoel dat er iets aan de hand is, maar weten niet precies wat ze moeten doen. Die cirkel moet doorbroken worden.

Daarom heeft de ChristenUnie tijdens de behandeling van de Kadernota een motie ingediend met als voorstel om een bewustwordingscampagne te starten met als titel 'Wij doorbreken de cirkel van geweld'.

In Veenendaal is de afgelopen periode vooral via social media gecommuniceerd over huiselijk geweld en daarmee bereik je waarschijnlijk niet iedereen die slachtoffer is. Het is ook een verantwoordelijkheid van de gemeenten om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te communiceren dat huiselijk geweld nooit normaal mag worden. Hierbij is het van belang dat je niet alleen de slachtoffers aanspreekt, maar ook degenen die hen kunnen helpen om uit de cirkel van geweld te stappen.

De ChristenUnie vindt het van belang om die boodschap dat huiselijk geweld moet stoppen luid en duidelijk voor het voetlicht te brengen. In 2020 heeft het landelijke programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) samen met de Stichting Open Mind aan een project gewerkt om huiselijk geweld en kindermishandeling breed bespreekbaar te maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een reizende campagne 'WIJ…doorbreken de cirkel van geweld' (bijv. al in de gemeente Rotterdam, Arnhem, Zuidplas, Breda, Gouda);

We hebben de gemeente verzocht om Veenendaal voor deze campagne aan te melden en daarbij gebruik te maken van de landelijke middelen die voor deze campagne aangeboden worden. De gemeenteraad heeft deze motie unaniem overgenomen.

« Terug

Archief > 2021

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari