Mensenhandel

mensenhandel.jpgdonderdag 12 november 2020

Mensenhandel gaat over meisjes en jongens, vrouwen en mannen die onder vaak mensonterende omstandigheden gedwongen worden om te werken. Mensenhandel is het meisje dat door haar ‘vriendje’ gedwongen wordt om seks met andere mannen te hebben. Mensenhandel is ook het jongetje dat door zijn oom gedwongen wordt om winkeldiefstal te plegen.
Arbeidsuitbuiting, criminele uitbuiting, seksuele uitbuiting. Het komt helaas nog altijd voor. En het is onaanvaardbaar dat het nog steeds plaatsvindt.

Elke gemeente in Nederland moet in 2022 een duidelijke en geborgde aanpak van mensenhandel hebben. Bij de behandeling van de Programmabegroting heeft Sanny Brunekreeft namens de ChristenUnie - samen met de SGP, VVD, Lokaal Veenendaal en de SP een motie ingediend met het verzoek aan het college (en in dit geval is de burgemeester de portefeuillehouder) om te starten met de implementatie van de aanpak van mensenhandel. Met daarbij de oproep om de gemeenteraad op de hoogte te houden van de voortgang. Deze motie is unaniem aangenomen.

« Terug

Reacties op 'Mensenhandel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.