Het laatste puzzelstukje

Themafoto Verkeer en bereikbaarheid.jpgdinsdag 26 mei 2020

De mobiliteit aan de oostzijde van Veenendaal is lang een grote puzzel geweest. De Rondweg Oost Is niet opgewassen tegen het verkeersaanbod. Met de geplande uitbreidingen aan de oostkant van Veenendaal worden die problemen groter en kunnen uiteindelijk leiden tot onveilige verkeerssituaties. De ChristenUnie is daarom heel blij met het besluit van de Provincie Utrecht om flink te gaan investeren in het vergroten van de capaciteit van deze belangrijke verkeersader voor inwoners en bedrijven.

Het is vooral een puzzel omdat de weg zo moet worden gebouwd dat we er vlakbij kunnen blijven wonen, werken en recreëren. Dat vraagt nogal wat voor het ontwerp van de weg, en levert ook een fors kostenplaatje op. De provincie Utrecht heeft dan ook aan de gemeente Veenendaal gevraagd om te kijken hoe ze financieel kan bijdragen aan de realisatie. De gemeente heeft toegezegd om daarvoor ook in gesprek te gaan met de regio FoodValley. We zijn als fractie blij dat de inspanningen van ambtenaren en wethouder geresulteerd hebben in een toezegging van een miljoen euro uit de regio. Daarmee sluit nu ook de begroting van dit belangrijke project. Binnenkort hopen we dan dat er besluiten kunnen worden genomen over de inrichting van deze weg en de maatregelen die de omgeving gezond, veilig en duurzaam houden.

Maar u kent ons adagium: lopen, fietsen en openbaar vervoer zijn wat ons betreft de favoriete vervoersvormen die het beste zijn voor mens en natuur!

Labels

« Terug naar homepage

Reacties op 'Het laatste puzzelstukje'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Oudere berichten

« Vorige Volgende »

juni 2021

mei

april

maart

februari

januari