Bewegen en sporten in de buitenlucht

buitenlucht sport.jpegzaterdag 13 juli 2019

Hoeveel mensen zie je niet hardlopen of in groepsverband trainen of juist kinderen die lekker buiten spelen. Een paar jaar geleden zijn (speel)toestellen geplaatst met als doel jong en oud te stimuleren meer te bewegen. Bij het Stadspark en in Petenbos is dat succesvol gebleken. Het sluit aan bij de ontwikkeling van sporten in de buitenlucht.

In het Raadsprogramma ‘Iedereen doet mee’ staat onder andere dat sporten en bewegen van groot belang zijn voor het bevorderen van de ontwikkeling, participatie en gezondheid van onze inwoners.

De gemeente faciliteert en stimuleert sporten en bewegen in haar beleid; dit wordt aangevuld door de private sport- en beweegsector. Verder speelt het onderwijsveld een belangrijke rol waar het van jongs af aan sporten en bewegen betreft. Sporten zorgt voor een verbetering van de gezondheid, voor preventie van ziektes en helpt bij de deelname aan de maatschappij.

Daarom heeft Henk van Soest namens de ChristenUnie het initiatief genomen en samen met andere politieke partijen tijdens de Kadernota-vergadering een voorstel ingediend waarin het college is opgeroepen samen met Sportservice te onderzoeken of op nog meer locaties bewegingstoestellen in de openbare ruimte kunnen worden geplaatst.

De gemeenteraad nam ons idee unaniem over en nu is het college aan zet voor de uitwerking van dit voorstel.

« Terug

Reacties op 'Bewegen en sporten in de buitenlucht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.