Werkbezoek aan Veens en de buurtouders

Afbeelding bij werkbezoek Buurtouders.jpgmaandag 11 maart 2019

Vanuit de fractie van de ChristenUnie hebben Jeroen van Esseveld, Sanny Brunekreeft, Henk van Soest en Tineke Bette op vrijdag 8 maart een bijzondere ontmoeting gehad met de Buurtouders uit Veenendaal.

Via Mohamed Amessas, wijkcoach van Veens, hebben we afgesproken in het wijkcentrum Panorama gelegen tussen de flats van de Palmengrift. Hij stelde ons voor aan 7 mannen, die in hun vrije tijd met een positieve insteek de overlast van jongeren in Veenendaal weten te verminderen. Dat doen ze door gewoon op straat aanwezig te zijn. Door zichtbaar en herkenbaar te zijn. Door jongeren aan te spreken. Zo organiseren zij bij bijzondere gelegenheden, zoals bijvoorbeeld bij ‘Oud en Nieuw’ en tijdens de ramadan, dat jongeren een plek hebben om samen te komen en daardoor niet op straat gaan ‘hangen’. Maar ze lopen ook elk weekend door de straten van ons centrum. Hiermee voorkomen deze mannen vandalisme, ze zorgen dat mensen zich veiliger voelen op straat en kunnen zelfs ervoor zorgen dat jongeren met een bijzonder verhaal worden doorverwezen, via Veens, naar het CJG. Zo zorgen deze mannen voor een veiliger Veenendaal. Een Veenendaal waar via verbinding problemen worden voorkomen. Zij zorgen voor een sterkere sociale basis.

Als ChristenUnie zijn we blij met deze mannen die veel van hun vrije uren stoppen in deze taak. Zij verdienen onze waardering

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek aan Veens en de buurtouders'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari