Het Ontmoetingshuis maakt zijn naam meer dan waar!

bezoek ontmoetingshuis.jpgvrijdag 15 februari 2019

Op uitnodiging van alle gebruikers van het Ontmoetingshuis zijn de raadsleden Tineke Bette, Henk van Soest en Willem van Braak op 15 februari op bezoek geweest in het Ontmoetingshuis. Na een hartelijk welkom van bestuursvoorzitter Van Leeuwen van de stichting die het Ontmoetingshuis exploiteert, kregen alle aanwezigen een rondleiding door het hele gebouw.

Tijdens de rondleiding konden de basisscholen (Balans, Tamim en De Bron) hun visie op het onderwijs in het Ontmoetingshuis kwijt en tegelijkertijd de problemen die ze ervaren delen met de raadsleden. Kinderopvangorganisatie Super liet hun ruimtes zien en vertelden in het kort wat hun werk inhoudt. Ook het CJG is vertegenwoordigd in het Ontmoetingshuis om zo de lijnen met scholen en kinderopvang zo kort mogelijk te houden. De onderlinge relaties zijn bijzonder goed en ouders weten de weg naar het CJG goed te vinden als het moet.

Naast kinderopvangorganisaties en basisscholen zijn Sportservice, de Hervormde Kerk en de Bethelkerk gebruiker van het Ontmoetingshuis. Zij zijn meer dan tevreden met de faciliteiten en de mogelijkheden die het Ontmoetingshuis biedt. Mooi was ook om te horen dat de Hervormde Kerk en de Bethelkerk gezamenlijke activiteiten ontplooien voor de hele wijk Veenendaal Oost.

Veens organiseert activiteiten voor de wijk, maar er is ook speciaal een evenementenmanager aangesteld om in de mooie theaterzaal mooie voorstellingen te organiseren. Die beide aspecten van het Ontmoetingshuis gaan steeds beter lopen. We begrepen van de bestuursvoorzitter zelfs dat op dit moment er meer vraag is dan aanbod voor het gebruik van ruimtes in het Ontmoetingshuis.

Dat er dus veel ontmoetingen zijn in ons mooie Ontmoetingshuis, staat buiten kijf. Eén ding horen we wel van alle gebruikers, maar vooral van onderwijs en kinderopvang: de ruimte wordt te krap. Wie had kunnen denken dat na de laatste uitbreiding van het Ontmoetingshuis, waar wij als ChristenUnie een leidende rol in mochten hebben, de ruimte nu al weer te klein wordt! Op dat gebied ligt er dus een moeilijke taak voor bestuurlijk Veenendaal hoe we hier mee om moeten gaan.

De ChristenUnie vindt het geweldig dat in het Ontmoetingshuis daadwerkelijk de verbinding wordt gemaakt tussen allerlei bevolkingsgroepen in de wijk Veenendaal Oost. We hebben ons sterk gemaakt voor het Ontmoetingshuis en zullen dat blijven doen. Want daar waar er daadwerkelijk ontmoeting is, worden mensen met elkaar verbonden en dat is goud voor de mooie samenleving die we in Veenendaal mogen hebben!

« Terug

Reacties op 'Het Ontmoetingshuis maakt zijn naam meer dan waar!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2019

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari