Uitbreiding

Tineke Bettevrijdag 22 maart 2013

Het gaat deze keer niet over uitbreiding van woonlocaties, maar van begraaflocaties. Tijdens de raadscommissie van 19 maart stond het Bestemmingsplan uitbreiding algemene begraafplaats op de agenda.

De Gemeente Veenendaal breidt de algemene begraafplaats ‘De Munnikenhof’ aan de oostzijde van de bestaande begraafplaats uit met ruimte voor ongeveer 2260 graven. Om voor de komende jaren over voldoende begraafcapaciteit te kunnen beschikken, is deze uitbreiding noodzakelijk. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in het voorjaar 2014 zijn afgerond.

Toch zal de bestaande algemene begraafplaats, inclusief de uitbreidingslocatie, rond 2025 een tekort hebben aan beschikbare ruimte. Het college is daarom al geruime tijd op zoek naar een nieuwe locatie om ook na 2025 in Veenendaal te kunnen begraven. Eind dit jaar zal er meer bekend zijn over het onderzoek naar een nieuwe locatie begraafplaats. Als ChristenUnie Veenendaal waarderen wij de daadkracht van het college, ook waar het gaat om het belang van voldoende begraafruimte in de toekomst.

 

Tineke Bette

« Terug

Archief > 2013

Geen berichten gevonden