Weblog Henk van Soest: Koopzondag in Veenendaal? Hoe het werkelijk ging

vrijdag 26 februari 2010

Er zijn vragen gesteld over uitspreken over het radio M debat van donderdagavond 25 februari 2010. Met name de vraag of de koopzondag in Veenendaal komt.
Om alle onduidelijkheid weg te nemen over wat het standpunt van de ChristenUnie is, hierna de gesproken passages die van belang zijn voor dit onderwerp.

De gesprekleider vraagt aan de lijsttrekkers of koopzondagen bespreekbaar zijn. Uiteindelijk stelt hij de vraag heel direct in relatie met collegedeelname of hier sprake is van een breekpunt.

Mijn bijdrage was als volgt 

“Principieel zijn wij er niet voor. Zeg je: Is het een breekpunt? Dan zeg ik, Daar heb ik mijn lesje geleerd vier jaar geleden. Dat ga ik in deze microfoon niet zeggen. Toen zei ik dat over de evenementen en ik weet wat er gebeurd is. Het is een uitgangspunt. Wij blijven principieel tegen die koopzondag. Dat is niet alleen vanwege de Bijbelse normen en waarden. Het is heel simpel. Die 24 uurseconomie 7keer, 7 dagen. Het is niet goed voor de hele maatschappij. Een rustmoment is heel erg goed en die willen wij ontzettend graag houden.

De gespreksleider stelt  “Maar nu de vraag; Gaat u in een college zitten waar de zondagopenstelling bespreekbaar is?”

Mijn antwoord: Ik herhaal het principiële uitgangspunt is dat wij dat niet willen.

Gespreksleider: Maar u loopt hier niet meer voor weg?

Antwoord: Wij gaan de onderhandelingen gewoon in met wat wij als partij als standpunten inbrengen. Eén van de standpunten zal dit zijn. Wat de uitkomst is kan ik hier achter deze microfoon nu niet zeggen.

Gespreksleider: Nee, maar, als nou dit college echt zegt  “wij willen er een keer over praten” doe je dan niet mee aan de onderhandelingen?

Antwoord: Wij onderhandelen tot het laatste moment.

Het hele debat kunt u zelf beluisteren via de site  van radioM

« Terug

Archief > 2010

Geen berichten gevonden