Excursie Geertekerk Utrecht

vrijdag 13 mei 2005

De ChristenUnie heeft dit voorjaar een avond belegd over Veenendaal en het water. Dit naar aanleiding van de herdenking van de watersnoodramp die Veenendaal 150 jaar geleden trof. De Geertekerk in Utrecht bood destijds gastvrij onderdak aan vele Veenendalers die moesten vluchten voor het water. Vanuit historisch perspectief is de Geertekerk van grote betekenis voor Veenendaal. Helaas is de kerk normaal gesproken niet geopend voor publiek.

Excursie Geertekerk Utrecht
 
De ChristenUnie heeft dit voorjaar een avond belegd over Veenendaal en het water. Dit naar aanleiding van de herdenking van de watersnoodramp die Veenendaal 150 jaar geleden trof. De Geertekerk in Utrecht bood destijds gastvrij onderdak aan vele Veenendalers die moesten vluchten voor het water. Vanuit historisch perspectief is de Geertekerk van  grote betekenis voor Veenendaal. Helaas is de kerk normaal gesproken niet geopend voor publiek.
 
Geertekerk op 28 mei open voor publiek
De ChristenUnie heeft met de Geertekerk de afspraak kunnen maken dat op zaterdag 28 mei a.s. er een mogelijkheid tot bezichtiging is. Van 10.00 uur – 12.00 uur verzorgt mevrouw Hoogerbrugge van de Geertekerk een rondleiding en is er de mogelijkheid tot gesprek. Vanuit de Geertekerk vindt men het heel fijn om opnieuw gastvrijheid te tonen naar de Veense bevolking toe. Iedereen is van harte uitgenodigd mee te gaan.
 
Bereikbaarheid Geertekerk
De bereikbaarheid is het makkelijkst per trein. Vanaf Veenendaal CS kan de trein genomen worden van 9.09 uur richting Utrecht. Het verzamelpunt is bij de ticketautomaat. Wanneer men liever met de auto reist kan dat ook. Dan moet men zelf zorgen uiterlijk 10.00 uur bij de Geertekerk aanwezig te zijn (Geertekerkhof 23). Op www.geertekerk.nl is een routebeschrijving te vinden.
 
Voor verdere vragen of aanmelding kan men contact opnemen met Jolanda de Heer, tel (0318)529970 of mailen naar jolanda.de.heer@veenendaal.nl

« Terug

Archief > 2005

Geen berichten gevonden