Veenendaal heeft een belangrijke positie in de regio Zuidoost Utrecht

donderdag 26 maart 2009

In de raadsvergadering van 16 maart is de gebiedsvisie Zuidoost Utrecht behandeld.
Onze fractie heeft bepleit dat Veenendaal een belangrijke positie in dit gebied moet houden. Veenendaal maakt deel uit van de regioe Zuidoost Utrecht. Zij is ook deelnemer in WERV (samenwerking Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal) en voorstander van samenwerking met Renswoude.

Veenendaal moet vooruit kijken. Dat betekent ook je uitspreken over de ambitie. Wat dat betreft is Veenendaal een jonge leefstad met mogelijkheden als winkelstad. Maar ook zeker op gebieden als werk en economie, cultuur en sport hebben we veel te bieden. Daarom vinden wij dat Veenendaal de regionale woningbouwtaak die het heeft tot 2015 ook nadien moet houden. Er is berekend dat de bevolking in Nederland afneemt. Vanuit dat gegeven kan en mag Veenendaal nog even doorgroeien tot bijvoorbeeld 70.000 inwoners.

Wij vinden wel dat de provincie te weinig voor ons doet. Die moet zorgen voor bouwlocaties, want die zijn in Veenendaal vrijwel niet meer voorhanden. Daarom hebben wij een motie ingediend die het college opdraagt snel in onderhandeling te komen met de provincie.
Andere partijen zagen dit na het debat ook in en steunden ons, zodat een raadsmeerderheid nu dezelfde mening heeft.

Ook hebben we aandacht gevraagd voor de verkeersproblemen. Te veel auto's moeten nu nog via de Rijnbrug. Dat levert elke werkdag problemen op. Dat moet veranderen door meer en betere verbindingen.

« Terug

Archief > 2009

Geen berichten gevonden