Procedure ontslag directeur IW4 bedrijven levert kritiek van de raad op

zaterdag 22 november 2008

De ChristenUnie diende bij de laatste raadsvergadering een initiatiefvoorstel in om duidelijkheid te krijgen rondom het vertrek van de directeur van IW4 bedrijven. De meerderheid van de gemeenteraad wilde niet meer over de kwestie zelf spreken. Wel wil men dat er helderder afspraken komen over de manier waarop het college verantwoording aflegt van haar rol als aandeelhouder. Dat vindt de ChristenUnie winst.

Eerder dit jaar stelde onze fractie schriftelijke vragen over het ontslag van de directeur van IW4 bedrijven. We hoorden dat er sprake was van een arbeidconflict. Het college kwam met antwoorden die bij ons opnieuw vragen opriepen. Hoe is e.e.a nu precies gegaan? En wie is verantwoordelijk? Tenslotte gaat het ook hier om geld van de Veenendaalse burgers. Ik schat de totale kosten tussen de 4 en 5 ton.

In de commissie Middelen van september vroeg ik wethouder Van Maanen nadere uitleg. Maar die kwam er nauwelijks, reden om een initiatiefvoorstel te maken en dit onderwerp in de gemeenteraad aan de orde te stellen. De SP had dezelfde vragen als wij en deed met ons mee.
Vorige week werd de kwestie door de raad besproken. De meerderheid van de gemeenteraad wilde niet meer over de kwestie zelf spreken. Wel kwam er terecht veel kritiek op de Raad van commissarissen van IW4. Het toezicht op die commissarissen gebeurt door de aandeelhouders. Die rol ligt voor Veenendaal bij het college van B&W. Maar het college liet de gemeenteraad niet weten hoe de procedure exact was verlopen.

Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat er helderder afspraken komen over de manier waarop het college verantwoording aflegt van haar rol als aandeelhouder. Dat vindt onze fractie winst en de uitwerking nemen we ter hand.

Henk van Soest, fractievoorzitter

« Terug

Archief > 2008

Geen berichten gevonden