ChristenUnie in de rolstoel

maandag 12 mei 2008

ChristenUnie raadsleden Henk van Soest en Tineke Bette hebben zich vrijdagmiddag per rolstoel verplaatst van het Boveneind naar het centrum. ,,Dat was een hele onderneming en ik had steeds het gevoel van 'dit gaat niet goed'", vertelt Bette.

Boveneind-bewoner Nelis van Grootveld had de raadsleden gevraagd per rolstoel mee te rijden naar het centrum om zelf de problemen te voelen die oudere mensen dagelijks ondervinden. De raadsleden kwamen erachter dat een rolstoel de neiging heeft om van de erg schuine trottoirs af te rijden, ze reden zich klem tussen fietsen, verkeersborden en reclame materiaal en er waren op een aantal plaatsen geen op- en afritten. Tot slot, Van Soest werd enkele malen gelanceerd omdat hij er niet op bedacht was dat er door een flinke oneffenheid een schok door de rolstoel kwam.

Onderweg kwamen de raadsleden de 87-jarige mevrouw Van der Pol met haar rollator tegen. Zij vertelde hen dat ze op de Prins Bernhardlaan vaak gedeeltes van het fietspad moet gebruiken, omdat er op het trottoir geen doorkomen aan is. En passant vertelde ze dat er al een aantal ouderen gevallen is, van wie een zelfs een oog moet missen.

Manoeuvreren
Grootveld constateerde: ,,Het is allemaal voor gezonde en jonge mensen aangelegd, maar een ouder iemand kan bijna niet in het centrum komen. Kijk alleen maar eens hoe vaak je moet manoeuvreren om tegen een stoeprandje op te komen of om tussen verkeersborden door te rijden. Dat kan een oude man niet meer… Die is al blij als hij zijn vrouw op een effen pad kan voortduwen."

De ChristenUnie gaat de problemen binnen de fractie bespreken en zal proberen een oplossing aan te reiken.

Bron: Veenendaalse Krant, 30 april 2008

« Terug

Archief > 2008

Geen berichten gevonden