ChristenUnie stelt schriftelijke vragen n.a.v. sluiting ‘Dak van de Markt’

banner-1090829_1920maandag 27 augustus 2018

Op 27 augustus bereikte ons het bericht dat café ‘Het Dak van de Markt’ voor de tweede keer in korte tijd het doelwit is geweest van beschietingen. Dit is uiteraard met name voor de eigenaar een grote schok. Tegelijkertijd is het ook voor omwonenden en anderen een belangrijk aandachtspunt met betrekking tot veiligheid. Burgemeester Zoon heeft besloten het café gedurende twee weken te sluiten.

Naar aanleiding van het schietincident en de opgelegde maatregel tot sluiting van het café voor minstens twee weken, heeft Sanny Brunekreeft namens fractie van de ChristenUnie de volgende schriftelijke vragen aan het college gesteld:

  1. Bij de vorige schietpartij heeft de burgemeester besloten om het café gedurende een week te sluiten. Wat is de reden dat er ditmaal voor gekozen wordt om het café twee weken te sluiten? Is deze maatregel proportioneel, aangezien dit voor de eigenaar grote economische schade oplevert?
  2. Zijn er (grote) risico’s voor de openbare orde? En zo ja, welke maatregelen denkt u te treffen?
  3. Is er aanleiding om aan te nemen dat de (georganiseerde) criminaliteit in Veenendaal aan het escaleren is of ziet u dit als een op zichzelf staand incident?

Gezien de aard van dit incident worden wij graag  voor de eerstvolgende raadscommissievergadering hierover geïnformeerd.

Wij zien de beantwoording door het college met belangstelling tegemoet.

Labels

« Terug naar homepage

Reacties op 'ChristenUnie stelt schriftelijke vragen n.a.v. sluiting ‘Dak van de Markt’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.