"Het is zo gezellig om naar jullie te luisteren!"

Afbeelding bij verslag werkbezoek Groot Nieuw Radio.jpgvrijdag 23 oktober 2020

In coronatijd gaan fractie-werkbezoeken gewoon door, al dan niet digitaal. Woensdag 21 oktober spraken de raadsleden Arjan Koerts en Sanny Brunekreeft met Wilfred Hardeman, directeur van Groot Nieuws Radio (GNR).

Wilfred is sinds 5 jaar directeur van GNR, het christelijke radiostation dat sinds een aantal jaar aan de Zandstraat is gevestigd. Na een diepe financiële crisis in 2015 gaat het inmiddels heel goed. Met zo’n 200 – 250 duizend unieke luisteraars per week, is GNR een radiostation dat meetelt. Helemaal nadat eind 2015 de Gouden RadioRing werd gewonnen. Een bloeiende businessclub en een betrokken kring luisteraars dat met giften het station ondersteunt, zorgt voor 2/3 van de inkomsten.

GNR heeft als missie ‘het geloof op een positieve wijze doorgeven’. Dat gebeurt vanuit de eigen radiostudio met inmiddels 27 medewerkers en een aantal vrijwilligers. Daarnaast maakt ook SevenFM onderdeel uit van het radiostation. Dit wordt gezien als een opleidingskanaal voor enthousiaste, jonge radiomakers.

Ook GNR ontkomt niet aan de invloed van corona: de medewerkers werken vooral thuis en komen alleen voor een uitzending naar kantoor. Daarnaast merkt men ook in de uitzendingen dat er meer eenzaamheid is, vooral onder ouderen. Gedurende de eerste lockdown is ingesprongen op leemtes die ervaren werden, bijvoorbeeld door het streamen van kerkdiensten. Vanaf september is dit gestopt omdat de bestaande kerken dit inmiddels ook goed geregeld hebben en er geen noodzaak meer is.

De luisteraars geven aan veel te hebben aan het station. Mensen zeggen bijvoorbeeld dat ze het zo gezellig vinden om te luisteren. Er wordt ook bewust aan gewerkt om een positieve sfeer uit te ademen en dichtbij luisteraars te komen. In sommige gevallen leidt het er toe dat mensen tot geloof komen.

De uitdagingen van de komende tijd liggen vooral in het vasthouden van de zendvergunning, het aanhaken op veranderingen in de maatschappij zoals de opkomst van de podcast en het feit dat jongeren vrijwel geen radio meer luisteren. Daarnaast heeft Wilfred veel ambitie met GNR: het uitbreiden van het aantal werkplekken, het bouwen van een app, meer ontwikkeling richting multimedia, meer online zichtbaarheid en inzetten op visual radio.

GNR voelt zich inmiddels steeds meer verbonden met Veenendaal, niet in de laatste plaats door de goede samenwerking met allerlei christelijke organisaties en artiesten.

Het was goed om elkaar op deze wijze te ontmoeten, maar we zien uit naar een live-ontmoeting in de studio!

« Terug

Reacties op '"Het is zo gezellig om naar jullie te luisteren!"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.