Een nieuwe kinderburgemeester

kinderburgemeester.pngdonderdag 08 oktober 2020

Donderdag 1 oktober is op de Rehobothschool de nieuwe collega van burgemeester Kats gekozen: de opvolger van kinderburgemeester Maud Smit! Maar liefst 8 kandidaten uit groep 7 en 8 hebben campagne gevoerd en mochten de leerlingen van de bovenbouw stemmen. De ochtend startte op school met een bijzondere verrassing van Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs die een videoboodschap had voor de kandidaten én voor de leerlingen.

De kiesraad, die bestond uit Bas van Kooten (directeur van de Rehobothschool), Nikki en Danique (van de leerlingenraad) en Sanny Brunekreeft (namens de gemeenteraad) heeft toezicht gehouden op het stemmen en zij hebben met elkaar de stemmen gecontroleerd en geteld.

Bij het stemmen heeft Sanny alle kandidaten gesproken en ze hadden mooie ideeën zoals: meer veiligheid, stoppen met pesten, meer natuurspeeltuinen, groentetuinen bij verzorgingshuizen, minder afval op straat en rookvrije speeltuinen.

Het was een spannende en leuke dag voor de Rehobothschool en voor Veenendaal. Er was veel enthousiasme, soms ook zenuwen bij de kandidaten en de leerlingen namen hun taak bloedserieus!

Uiteindelijk mocht burgemeester Kats bekend maken dat Hugo Wennekes de nieuwe burgemeester van Veenendaal is geworden. Hugo, van harte gefeliciteerd!!

Daarnaast ook een groot compliment voor alle kandidaten! En natuurlijk Maud, heel erg bedankt voor alles wat ze afgelopen jaar gedaan heeft.

Op 15 oktober a.s. wordt Hugo Wennekes in de raadsvergadering geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester.

« Terug

Reacties op 'Een nieuwe kinderburgemeester'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.