Vernieuwing brandweerkazerne

brandweer.jpgdonderdag 08 oktober 2020

Er wordt al langer gesproken over vernieuwing van de brandweerkazerne in Veenendaal die uit de jaren 60 stamt. De komende periode wordt onderzocht hoe die vernieuwing er het beste uit kan gaan zien en of de er achtergelegen Wijkservice tegelijkertijd verplaatst kan worden, zodat daar ruimte komt voor woningbouw.

Vanuit de ChristenUnie is geen twijfel over vervanging voor de brandweerkazerne om zo ook Veenendaal veilig te houden. Naast het feit dat het gebouw niet meer aan de eisen voldoet, is het ook al langer een belangrijk aandachtspunt dat deze kazerne vooral op vrijwilligers draait. Gezien het aantal uitrukken per jaar (tussen de 400 en 500) is het daarmee een zware belasting. Met de voorgenomen wijzigingen zorgen we voor continuïteit met betrekking tot de brandweer en een veilige werkomgeving. Daarnaast ook de mogelijk voor extra woningbouw in dit gebied door de verplaatsing van Wijkservice. Een mooie stap op weg naar de afronding van het Pionierkwartier!

De ChristenUnie heeft dan ook ingestemd met de kosten voor het voorbereidingsonderzoek om allerlei opties uit te gaan werken. De planning is dat we in december 2020 een keuze kunnen maken als gemeenteraad.

« Terug

Reacties op 'Vernieuwing brandweerkazerne'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.