De Transitie naar een Veenendaal zonder aardgas?!

alternative-energy-building-clouds-energy-356036.jpgvrijdag 24 april 2020

De Transitievisie warmte gaat ons in Veenendaal inzicht geven hoe we stap-voor-stap per wijk van het aardgas af kunnen gaan. Een groot deel van onze Veenendaalse woningen is aangesloten op aardgas. We gebruiken het gas om onze woning en het water in onze woning te verwarmen. We hebben met elkaar vastgesteld dat het goed zou zijn om het gebruik van fossiele brandstoffen richting 2050 af te bouwen. Dat betekent in Veenendaal dat we over een periode van 30 jaar alle woningen van het aardgas willen hebben.

De eerste bouwsteen in dit lange proces is nu vastgesteld met de Transitievisie Warmte versie 0.1. Deze eerste versie is een verkennend document waarin wordt uitgesproken dat er onderzoeken kunnen worden gestart naar het aardgasvrij krijgen van de volgende buurten: Franse Gat, Molenbrug, Petenbos inclusief Petenbos-Oost, Dragonder-Zuid, Dragonder-Oost en Veenendaal-Oost.

In de raadsvergadering van 23 april heeft Jonathan van den Heuvel als woordvoerder namens de ChristenUnie aangegeven blij te zijn met de ingezette koers. Het geeft de inwoner helderheid waar het komende jaar aan gewerkt gaat worden. De ChristenUnie vindt het van groot belang dat er onder de inwoners draagvlak is voor de ingeslagen weg. Zo willen we dat inwoners op wijkniveau actief kunnen bijdragen bij de totstandkoming van de plannen op wijkniveau. Daarbij moeten we nadrukkelijk rekening houden met de betaalbaarheid van deze transitie. Kortom een goed begin, maar vooral ook een lange weg om te komen tot een schoon en duurzaam Veenendaal.

« Terug

Reacties op 'De Transitie naar een Veenendaal zonder aardgas?!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2020

december

november

oktober

september

juli

juni