Lokale Inclusie Agenda

csm_CU_Jeroen_van_Esseveld_8e60332473.jpgwoensdag 10 juli 2019

Voor de ChristenUnie is het duidelijk en belangrijk dat iedereen in de samenleving mee moet kunnen doen. Er zijn in de samenleving veel mensen die dagelijks geconfronteerd worden met een beperking. Ook in Veenendaal. De Nederlandse regering heeft in 2016 het VN-verdrag ondertekend waarin de rechten van personen met een handicap worden beschreven. Daarmee heeft de regering alle gemeenten de opdracht gegeven een Lokale Inclusie Agenda op te stellen.

Tijdens de bespreking van de Kadernota heeft Jeroen van Esseveld, namens de fractie van de ChristenUnie, een motie ingediend met als doel het onderwerp Inclusie volle aandacht te geven. Inclusie is een breed begrip en daarom is het goed om in kaart te brengen welke doelen de gemeente de komende jaren wil bereiken op dit terrein.

In Veenendaal is er al aandacht voor Inclusie maar dit is tot op heden een versplinterde aanpak. Bij de totstandkoming van de Lokale Inclusie Agenda zal de gemeente maar ook het bedrijfsleven en de scholen samen gaan werken om Inclusie het startpunt te laten zijn voor besluitvorming en beleid. Dat niet de inwoners met beperkingen moeten opkomen voor hun rechten, maar dat bij de start maatschappelijk relevante initiatieven bedacht worden ten behoeve van toegankelijkheid voor iedereen. Met deze motie zal het onderwerp met enige regelmaat op de agenda van de gemeenteraad staan. Tegelijkertijd begint het werk nu pas. Met dank aan de mensen van Tikkie Toegankelijk en het Oogcafé. Zij hebben de ChristenUnie met raad en daad geholpen en hun niet aflatende steun uitgesproken voor Inclusie, wat geleid heeft tot deze motie.

Labels

« Terug naar homepage

Reacties op 'Lokale Inclusie Agenda'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Oudere berichten

« Vorige Volgende »

februari 2020

januari

december 2019

november

oktober

september